Nogomet

Osijek predstavio Bobana: "Prepoznao sam ovaj projekt i nakon poziva nisam dugo dvojio"

Mario Katušić • utorak, 05.07.2016.
Osijek predstavio Bobana: "Prepoznao sam ovaj projekt i nakon poziva nisam dugo dvojio"
Foto: Mario Katušić

U press salonu NK Osijeka predstavljeno je novo pojačanje kluba, Gabrijel Boban. Dosadašnji napadač Zagreba se obratio medijima izjavivši kako je u Osijek došao pomoći pri ostvarivanju klupskih ciljeva i ambicija.

Nakon kratkog predstavljanja, Gabrijel Boban je pred novinarima potpisao ugovor na tri godine, a nakon toga je dobio i prvu priliku obratiti se. Najzanimljivije je bilo čuti zašto se odlučio baš za NK Osijek te kakvo ima mišljenje o klubu u koji je pristigao.

"Nakon što sam dobio poziv NK Osijeka nisam se dvoumio, iako je možda malo dulje trebalo zbog papirologije i nekih stvari. Drago mi je da sam došao u ovaj grad i u ovaj klub i vjerujem da već ove sezone možemo klub plasirati prema vrhu. Ja ću dati sve od sebe da pomognem svojim igrama. Želim da Osijek postane pravi klub u hrvatskim nogometnim okvirima. Pun sam motiva da dokažem kako Osijek zaslužuje biti u vrhu. Prepoznao sam pravi zdravi projekt Osijeka i ljude koji su ušli u klub. Mislim da nisam pogriješio."

Bobana se podosta spominjalo u vezi Hajduka i još nekih klubova, kako ove tako i prošle sezone. Onda je odlučio ostati u redovima Zagreba, no nakon što je njegov klub ispao iz lige, teško je mogao dalje napredovati iz drugoligaškog natjecanja i transfer je bio potreban, posebno za igrača u najboljim nogometnim godinama. Gabrijel nije dugo razmišljao oko novog kluba:

"Bilo je puno upita, Rijeka i Hajduk su iskazivali interes, no prošle godine sam dugo čekao oko odluke o nastavku karijere. Ovog puta to nisam htio, kad su me nazvali ljudi iz NK Osijeka, koji su bili fer i korektni, nisam imao druge mogućnosti nego isto tako biti fer i korektan prema njima, tako da sam se odlučio za NK Osijek."

Inače je riječ o momku koji dolazi iz okolice Požege, odnosno iz dijela Hrvatske koji spada pod osječki nogometni bazen. Zanimljivo je kako prije toga za Bobana nije bilo nikakvih upita, no isto tako je riječ o igraču koji je tek s 24 godine zapravo uspio iskoračiti na pravu nogometnu scenu. Od tada konstantno napreduje, a nastavku tog napretka se nada i u novom klubu, gdje će nositi dres s brojem 7:

"Žao mi je što je tek sad došlo vrijeme da dođem igrati u NK Osijek, budući da sam Slavonac iz Velike. Do sada nikad nije bilo kontakata, no drago mi je da sam sad tu. I isto tako se nadam da ću iz Osijeka uspjeti napraviti transfer u neki veliki klub."

Za kraj je još postavljeno pitanje sportskom direktoru Alenu Petroviću oko toga hoće li ovaj "kapitalac" olakšati pregovore s preostalim igračima oko čijeg se dovođenja radi. Također je zatraženo mišljenje o ukrajinskom internacionalcu Artemu Favorovu, koji je s klubom odradio kompletne pripreme u Sloveniji. Petrović je rekao:

"Pri završetku smo posla s nekoliko imena, a baš ovog trenutka sam u kontaktu s dva-tri igrača te se nadam da bi uskoro moglo biti nešto od toga. Mi smo i s Gabrijelom htjeli dovršiti posao puno ranije, no malo se razvuklo. Uostalom, kad potpišete igrača na tri godine, nije važno jesmo li ga potpisali 1. ili 15. srpnja. Radimo na tome da ojačamo klub u svim linijama, a na taj način će se razvijati priča i u ostalim sezonama. Do našeg rezultatskog cilja ćemo doći, ne znamo još kad, jer tu postoji i faktor uigranosti, no ne bojimo se toga. Čekaju nas dobri dani. Favorov je na probi i pokazao je dobre stvari. Zanimljiv je igrač, no trebamo mu dati priliku da kao svjež pokaže što i koliko može. Pripreme su bile naporne, no tamo je bio dosta solidan i odluku ćemo donijeti nakon još nekoliko treninga."

Petrović je još dodao kako ovo sigurno nisu posljednje dobre vijesti prije početka prvenstva. Gledajući kako uprava NK Osijeka radi, to ne treba čuditi. Hrvatska nogometna liga vjerojatno je dobila još jednog stabilnog i ozbiljnog prvoligaša.

SuperSport HNL

1Dinamo 3667:30+3782
2Rijeka 3669:30+3974
3Hajduk 3654:26+2868
4Osijek 3662:43+1957
5Lokomotiva 3652:45+751
6Varaždin 3639:47-842
7Gorica 3635:50-1541
8Istra 1961 3636:54-1841
9Slaven Belupo 3643:69-2633
10Rudeš 3622:85-639

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!