Tenis

Sjajno četvrtfinale s lošim završetkom za Čilića, Federer ide u polufinale

Branimir Korać • srijeda, 06.07.2016.
Sjajno četvrtfinale s lošim završetkom za Čilića, Federer ide u polufinale
Foto: EPA

Odličan četvrtfinalni meč u Wimbledonu odigrali su Marin Čilić i Roger Federer. Nakon velike borbe u pet setova slavio je Federer koji je preokrenuo zaostatak 0:2 u setovima, spašavao meč lopte i u petom setu slomio otpor Čilića koji je odigrao izvrstan meč, ali nije uspio svladati velikog Švicarca...

Odličan meč odigrali su Marin Čilić i Roger Federer, dvoboj na vrlo visokoj razini kojeg se ne bi posramilo niti finale ovog turnira. Federer je na kraju bio bolji, slavio je u pet setova i pokazao zašto je jedan od najboljih tenisača u povijesti. U ključnim trenucima kada se meč lomio, Marin je griješio ili jednostavno nije imao pravo rješenje za Federera koji je po tko zna koji put u karijeri igrao najbolje kada je bilo najpotrebnije.

Čilić je od početka meča bio pravi, igrao je jako dobro i Federer nije imao poseban odgovor. Iako je bio jedva na 50 posto ubačaja prvog servisa, Marin se dobro držao na svojem početnom udarcu i u pravilu kada je ubacio prvi servis, Federer nije mogao do poena.

Manju krizu u prvom setu Čilić je imao kod 2:2 kada je spasio 15:40 i do kraja seta više nije imao problema. Set je otišao u tie-break gdje je Marin bio bolji sa 7:4.

U drugom setu rano je stavio Federera u probleme. Uzeo mu je servis kod 1:1, odmah u sljedećem gemu spasio jednu break loptu i do kraja seta bez većih problema održavao prednost.

Ključan je u konačnici bio treći set u kojem se u završnici situacija na terenu okrenula. Čilić je i dalje igrao odlično i kod 3:3 došao je do 0:40 te vrlo blizu pobjedi. Međutim Federer se tu izvukao, odmah nakon toga oduzeo Marinu servis i smanjio na 2-1 u setovima.

Prilika je bilo i u četvrtom setu gdje je Marin ponovno propuštao break lopte, u završnici seta i tri meč lopte, a kada je u 13. igri kod 9:9 promašio praktički zicer u otvorenom terenu, otišao je i meč. Bila bi to prva meč lopta uz servis, ovako je kod 10:9 Federer mini breakom izborio peti set gdje je kod 4:3 iskoristio drugu break loptu u tom gemu i otišao do pobjede.

Velika šteta, Marin je odigrao i bolje nego što to pokazuje rezultat ovog tijesnog meča, ubacio je i 23 as servisa (Federer 27), međutim Švicarac ipak ide u polufinale. Odigrao je Čilić izvrsno s izuzetkom onih ključnih poena, a to ipak stvara razliku između pobjednika i gubitnika u ovakvom meču.

Wimbledon, četvrtfinale:
Roger Federer (Švicarska) - Marin Čilić (Hrvatska) 6:7(4), 4:6, 6:3, 7:6(9), 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • interreg08.07.2016. u 16:14
    Pa naravno da jeste limitiran: nema taj instinkt "ubojice" i kad dobije priliku protiv velikih vecinom mu u odlucujucim trenutcima zadrhti ruka. Do polovice treceg seta ga je imao na pladnju a nakon one tri break lopte koje nije iskoristio jer se ocito nije usudio potegnuti udarac pa sta... [više na forumu]
    interreg
  • Obrisan korisnik08.07.2016. u 07:18
    A ti ne mislis da je limitiran,uostalom nedavno si i sam priznao vec smo raspravljali o tome sjecas se..
    Obrisan korisnik
  • interreg07.07.2016. u 20:21
    Kritika je naravno ok i ako ti misliš da je Marin limitiran igrač,.. nema problema. Pa svakog navijača živcira kad izgubi skoro dobiven meč ali čovjeka zbog toga okvalificirati glupanom ili maloumnikom to mi ide predaleko i nije u redu. Nema veze jel Marin ili bili tko drugi. To je samo stvar... [više na forumu]
    interreg
  • Obrisan korisnik07.07.2016. u 14:36
    A po čemu je on zaslužio da ga se ne pljuje onda ga se ne mora pumpati da je nešto što evidentno nije ok solidan je igrač, i ništa više od toga treba onda realno postavljati ciljeve i očekivanja a ne si umisljati da si neki kurac kad nisi, nisi u stanju dobiti meč a vidiš 2-0 u setovima a Federer... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik07.07.2016. u 11:43
    @interregBravo, odlično napisano!!!
    Obrisan korisnik