Tenis

Serena Williams sedmi put osvojila Wimbledon, u finalu bolja od Kerber

Branimir Korać • subota, 09.07.2016.
Serena Williams sedmi put osvojila Wimbledon, u finalu bolja od Kerber
Foto: EPA

Serena Williams pobjednica je ovogodišnjeg izdanja Wimbledona. Williams je obranila titulu, odigrala je vrlo dobar meč protiv Angelique Kerber koju je svladala za manje od sat i pol sa 7:5, 6:3...

Serena Williams izjednačila je rekord Steffi Graf po broju osvojenih Grand Slam turnira. Williams je u finalu Wimbledona svladala Angelique Kerber sa 7:5, 6:3, uzvratila joj za poraz u finalu Australian Opena, obranila titulu u Wimbledonu i stigla do 22. Grand Slam trofeja.

"Ove godine sam mogla do trofeja na Grand Slam turnirima, ali nisam iskoristila prilike, a jedna od njih bila je upravo protiv Angelique. Sada sam uspjela i pobjeda je još slađa ako se zna koliko sam snažno radila za nju", rekla je Williams.

Serena je osvojila Wimbledon sedmi put čime se također izjednačila sa Steffi Graf te joj nedostaju dvije titule da bi se izjednačila s vodećom Martinom Navratilovom.

Protiv Kerber Serena je rano propustila tri break lopte, ali u završnici seta uspjela je doći do 15:40 te iskoristiti drugu set loptu koja joj je donijela 7:5.

Na svom servisu igrala je jako dobro, nije dopustila Kerber da joj opasnije zaprijeti izuzev u drugom setu kod 3:3 kada je Njemica imala jedinu break priliku. Ona nije iskorištena, odmah nakon toga Serena radi break te dolazi do servisa za meč. realizirala ga je lakoćom i sa 7:5, 6:3 osvojila Wimbledon po sedmi put.

Ranije je titulu osvajala 2002., 2003., 2009., 2010., 2012. i 2015. godine.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik09.07.2016. u 17:49
    Bravo Serena, najveća svih vremena!
    Obrisan korisnik