Tenis

Andy Murray u finalu bolji od Raonića, osvojio drugu titulu pobjednika Wimbledona

Mihaela Bradovski • nedjelja, 10.07.2016.
Andy Murray u finalu bolji od Raonića, osvojio drugu titulu pobjednika Wimbledona
Foto: EPA

Škot Andy Murray po drugi put u karijeri osvojio je Wimbledon. Murray je u finalu bio bolji od Miloša Raonića sa 6:4, 7:6, 7:6 za nešto manje od tri sata igre...

Nakon što je 2013. godine po prvi put u karijeri osvojio Wimbledon, Andy Murray ponovio je to i ove godine. Za protivnika je imao Miloša Raonića koji još uvijek čeka na prvu titulu na Grand Slam turnirima i svladao ga je s 3-0 u setovima.

Nakon ispadanja Novaka Đokovića, Murray je postao veliki favorit za konačnu pobjedu i na kraju je zasluženo do nje i došao. Do finala je imao tek jedan meč koji nije riješio s maksimalnih 3-0, bilo je to protiv Jo-Wilfrieda Tsonge i tijekom cijelog tjedna pokazao je visoku razinu forme.

Raonića je svladao prije dva tjedna u finalu turnira u Queen's Clubu, tada je bilo 2-1 za Murraya, a sada nije ispustio niti set.

Tijekom finalnog dvoboja viđen je samo jedan break i to u prvom setu kod 3:3 kada je Murray stigao do 15:40 i realizirao drugu break loptu u tom gemu. Set je priveo kraju s 6:4.

U drugom setu Raonić je opasno živio, u tri gema Murray je imao break prilike, ali nije ih iskoristio, no s boljom igrom nastavio je i u tie-breaku gdje je odmah pobjegao na 6:1 i mirno priveo set kraju.

Prednost 2-0 u setovima dovela ga je nadomak osvajanja druge titule u Wimbledonu. Raonić je u trećem setu u jednom trenutku došao do 15:40 te zaprijetio osvajanjem protivničkog servisa, međutim nije to iskoristio, Murray se odlično izvukao i zatim dovukao set do 13. igre. Tu je ponovno dominirao i sa 7:2 stigao do svoje druge titule.

Raonić tako ostaje u čekaonici za osvajanje prvog Grand Slam naslova, Murray je stigao ukupno do trećeg, drugog osvojenog u Londonu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • interreg13.07.2016. u 10:12
    Da, a bas nikome i ne upada puno u oci da je bio u sva tri GS finala ove godine... Velika konstanta. Mogao bi biti jedini dostojan konkurent Djoki u slijedece dvije tri sezone. Roger i Rafa izgledaju potroseno a mladji moraju jos malo juhice pokusati...
    interreg
  • Obrisan korisnik11.07.2016. u 04:38
    treća sreća za Murraya ove godine -zaslužio je
    Obrisan korisnik