Košarka

Dario Šarić i službeno postao novim igračem Philadelphije

Branimir Korać • petak, 15.07.2016.
Dario Šarić i službeno postao novim igračem Philadelphije
Foto: EPA

Hrvatska će sljedeće sezone imati još jednog igrača u NBA ligi. Dario Šarić stavio je potpis na ugovor s Philadelphijom i tako očekivano napušta Europu i seli u NBA ligu...

Iako je s financijske strane mogao puno bolje proći da je ostao u Anadolu Efesu još jednu sezonu, Dario Šarić gledao je onu igračku stranu. Odlučio je otići u SAD i zaigrati na razini više.

Sixersi su ga čekali još od trenutka kada su ga dobili putem tradea 2014. godine kada je u Orlando otišao Elfrid Payton, a prava na Šarića proslijeđena su Sixersima.

Šarić je ipak odlučio ostati u Europi još dvije sezone. nosio je dres Anadolu Efesa i odlučio je sada otići u SAD. Sixersi su poslali jaku delegaciju prije kraćeg vremena i Šarić je tada isticao kako je spreman preseliti u NBA ligu, ali sve do nedavno, to nije bilo sigurno.

Kako sljedeće sezone salary cap dodatno raste, Šarić se mogao izboriti za još bolji ugovor da je otišao godinu dana kasnije, međutim njega je nosila igračka ambicija i nije htio čekati. Uostalom, tvrdio je i sam kako ne može pregaziti riječ koju je dao, a to je da će sljedeću sezonu igrati u NBA ligi.

U Philadelphiji će se morati izboriti za minutažu, Sixersi imaju ogroman potencijal na krilnim pozicijama gdje će ih predvoditi ovogodišnji prvi izbor drafta Ben Simmons.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!