Tenis

Vrhunski meč Čilića i Dodiga za smanjenje na 2-1

Branimir Korać • nedjelja, 17.07.2016.
Vrhunski meč Čilića i Dodiga za smanjenje na 2-1

Nakon skromnog prvog dana, hrvatska Davis Cup reprezentacija smanjila je zaostatak za Amerikancima na 2-1. Vrhunski meč odigrali su Marin Čilić i Ivan Dodig koji su nadigrali Boba i Mikea Bryana...

U većini slučajeva Bob i Mike Bryan predstavljaju siguran bod za SAD. Međutim protiv Hrvatske baš i ne. Marin Čilić i Ivan Dodig drugi su hrvatski par koji je nadigrao braću Bryan u Davis Cupu i donio bod Hrvatskoj.

Čilić je odigrao dosta bolje nego prvog dana u singlu protiv Jacka Socka, Dodig je standardno bio na vrlo visokoj razini u paru i Bryani su bili u problemima. Konačnih 6:2, 2:6, 6:2, 6:4 pokazuje koliko je hrvatska kombinacija dobro odradila posao.

Za Hrvatsku je to bio meč biti ili ne biti, poraz našeg para automatski bi posljednji dan učinio nevažnim, Amerikanci bi dobili odlučujući treći bod stoga su Bryani bili rasterećeniji znajući da i unatoč porazu SAD ima prednost.

No pritisak nije ostavio traga na Čiliću i Dodigu, dapače, odigrali su svoj najbolji meč u konkurenciji parova i apsolutno zasluženo upisali vrijednu pobjedu.

U prvom setu hrvatska kombinacija odlično je servirala, a na servisu protivnika iskoristila je svaku priliku. Prva se ukazala kod 1:1, druga kod 4:2 i set je osvojen sa 6:2.

No Bryani su uzvratili istom mjerom. U drugom setu pokazali su zašto su jedan od najboljih parova u povijesti tenisa, psihički su bili dovoljno jaki da odgovore na pravi način i potpuno su nadigrali hrvatsku kombinaciju.

Međutim to je bilo sve od njih. U trećem setu Čilić i Dodig izvukli su kod 1:0 15:40, nanizali četiri gema i uzeli treći set ponovno sa 6:2.

Ponovno su bili uvjerljivi na servisu u četvrtom setu, protivnici su imali sve više problema i uz break kod 2:2 i nekoliko atraktivnih poena do kraja stigli su do velike pobjede.

Koliko je bilo kritika nakon prvog dana, toliko sada hrvatski tenisači zaslužuju pohvale za nastup. Živi su uoči posljednjeg dana kojeg će otvoriti Marin Čilić i John Isner, a nakon njih igrat će, nadamo se odlučujući meč, Borna Ćorić i Jack Sock.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik17.07.2016. u 12:25
    kad je ranjen čila je najopasniji..trebali bi ga više i češće kritizirati-doslovce prekrižiti
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.07.2016. u 05:57
    Da ovaj debil nije zasrao prvi meč protiv Socka koji je trebao dobiti,onda bi ova pobijeda imala itekakvu težinu,ovako bojim se da ce biti ona uzalud vam trud svirači.!
    Obrisan korisnik
  • narada10817.07.2016. u 02:13
    Hercegovska braća napravila međugorsko čudo. Ko je vidio Čilića jućer neće vjerovati, ali ovo je bio vrhunski tenis, vrijedan makar polufinala jednog GS-a u parovima. Amerikanci bez puno grešaka, jedino šta im je prvi servis bio slab, a uz to nikako se nisu mogli priviknuti na te ubitačne... [više na forumu]
    narada108