Košarka

Hrvatska i dalje ostaje neporažena, u završnici do pobjede nad BiH

Petar Jenjić • nedjelja, 17.07.2016.
Hrvatska i dalje ostaje neporažena, u završnici do pobjede nad BiH
Foto: fiba.basketball

Mladi košarkaši do 20 godina i dalje ne znaju za poraz na Europskom prvenstvo divizije B. Protiv objektivno najjačeg suparnika u skupini, Bosne i Hercegovine, Hrvatska je slavila rezultatom 70:66...

Nakon dvaju laganih pobjeda nad Rumunjskom i Bugarskom,hrvatski su košarkaši danas igrali protiv najjače reprezentacije u skupini, Bosne i Hercegovine te u zanimljivoj završnici uspjeli doći do pobjede.

Naši su susjedi odigrali vrlo dobru utakmicu te imali prednost veći dio susreta. Aleksandar Lazić odigrao je odličnu utakmicu za BiH, no izostala je veća podrška suigrača i hrvatska je u posljednjoj četvrtini vratila prednost na svoju stranu te nakon penal završnice došla do pobjede.

Bilo je razloga za zabrinutost nakon prvih deset minuta. BiH je serijom 15:2 otišla na 11 koševa prednosti. Iako su bili većinom u zaostatku, hrvatski su košarkaši držali priključak i čekali priliku za preokret.

Ključnim se pokazao Luka Božić koji je tri minute prije kraja postigao dvije vezane trice i Hrvatskoj donio četiri koša prednosti. Nakon što su smanjili na dva koša zaostatka, naši su protivnici imali priliku ugrabiti i vodstvo na ulasku u posljednje sekunde, međutim Edin Atić je promašio tricu, a Božić uhvatio skok te bio stopostotan s linije slobodnih bacanja.

Najbolji je u redovima Hrvatske bio Lovro Mazalin sa 16 poena (5/12 iz igre, slobodna bacanja 5/10) uz osam skokova. Luka Božić dodao je 13 koševa (4/12 iz igre, slobodna bacanja 2/2), a Roko Badžim 12 poena (3/8 iz igre, slobodna bacanja 4/6).

Aleksandar Lazić ubacio je 22 koševa (5/7 iz igre, slobodna bacanja 8/9) za Bosnu i Hercegovinu, uz 13 skokova. Edin Atić dodao je deset poena (4/17 iz igre, slobodna bacanja 2/5).

Hrvatska će sljedeči susret odigrati u utorak, a protivnik će biti reprezentacija Slovačke.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik18.07.2016. u 18:22
    neznam taj mazalin ima više smisla za košarku od bilo kojeg našeg igrača iz 96 i 97 gosišta ali on djekluje toliko beskrvno i nezainteresirano kao da se bavi košarkom eto...jer ništa mu se drugo ne radi
    Obrisan korisnik
  • narada10817.07.2016. u 23:45
    to i jeste naš problem. Ekipe za koje ja znam igraju bez centara imaju dobar/odličan šut. Danas smo to tek na kraju malo popravili. To je naša slabost.
    narada108
  • Obrisan korisnik17.07.2016. u 23:34
    Pet od tih 7 su bile odlicne ideje ali neshvacene od saigraca.Dijelomm jer Hrvatska igra bez centara.S obzirom da je tri godine sjedio na klupi Cedevite,kakav bi tek igrac bio da je igrao.Pod hitno da se makne iz te sredine.Barem da ode na posudbu.
    Obrisan korisnik
  • narada10817.07.2016. u 22:41
    uz osam skokova, ali i 7 izg. lopti, dakle da li je stvarno bio najbolji, hm. Ima tu još puno prostora za poboljšavanje.
    narada108