Europska liga, kvalifikacije, 2. pretkolo, 21.07.2016, 20:30 h
Hajduk
Hajduk
Fran Tudor 22'
Franck Ohandza 90'
2:1(1:1) CSMS Iasi
Alexandru Ciucur 26'
CSMS Iasi

Hajduk nastavio uspješan put hrvatskih klubova, na Poljudu svladan CSMS Iasi

Niko Rukavina • četvrtak, 21.07.2016.
Hajduk nastavio uspješan put hrvatskih klubova, na Poljudu svladan CSMS Iasi
Foto: FaH

Hajduk se plasirao u treće pretkolo Europske lige u kojem će igrati protiv ukrajinske Oleksandrije. Nakon Dinama i Lokomotive, koja je prošla dva pretkola, Hajduk je i treći hrvatski koji je prošao svoju europsku prepreku.

CSMS Iasi
Hajduk
CSMS Iasi
22
(do 46')
Pričuvni igrači
Trener
Marijan Pušnik
12
Branko Grahovac
30
Alexandru Tiganasu
4
Marius Mihalache
23
Cosmin Frasinescu
20
Ionut Voicu
90
Alexandru Ciucur
(do 62')
22
Milan Mitić
7
Vasile Gheorghe
(do 76')
21
Lukacs Bole
11
Gianmarco Piccioni
10
Andrei Cristea
(do 81')
Pričuvni igrači
27
Martin Madalin
62'
6
Alexandru Cretu
76'
24
Dan Roman
81'
Trener
Nicolo Napoli

Hajduk nije odigrao najbolje dvije utakmice protiv europskog debitanta CSMS Iasija, no pogocima u završnici obje utakmice došao je do konačne pobjede od 4:3. Hajduk u uzvratu u niti jednom trenutku nije bio „van“ Europe, međutim, Bijeli su, kao i u prvoj utakmici, dokazali da moraju još puno raditi na svojoj igri, pogotovo defenzivi.

Hajduk je bolje ušao u utakmicu, no prvu šansu stvorio je Iasi kada su gosti izbacili neuvjerljivu obranu Bijelih, no pucali su u blok. Hajduk je imao prividnu inicijativu, ali se igralo bez prigoda sve do 21. minute kada je Fran Tudor zabio sjajni gol volejem na asistenciju Jeffersona.

Iasi nije dugo čekao na izjednačenje. Svega pet minuta kasnije, Hajdukova obrana je ponovno loše reagirala, a precizan je bio Alexandru Ciucur. Hajduk je držao loptu i češće stiskao goste, no u 38. Bijeli su još jednom dokazali da će im obrana ove sezone biti najveći problem.

Rumunji su izbacili Splićane, no, srećom po Hajdukovce, u posljednji trenutak udarac Gianmarca Piccionija blokirao je Hrvoje Milić. Pred kraj poluvremena, na suprotnoj strani zaplivao je golman Branko Grahovac, a Zoran Nižić prebacuje prazni gol gostiju.

Hajduk je dosta loše ušao u nastavak, sada su pak Rumunji izgledali konkretnije, a u 58. su imali veliku prigodu iz kontre, kada je udarac Vasilea Gheorghea na crti blokirao Jefferson. Hajduk je u nastavku prvi puta zaprijetio tek u 63. kada je udarac Nikole Vlašića Grahovac odbio u korner.

Ipak, iako je do 60. minute opasno visio, Hajduk je uspio primiriti utakmicu, a prolaz u treće pretkolo potvrdio je u 90. kada je pobjednički pogodak zabio Franck Ohandza. U sljedećoj rundi Hajdukovci idu na noge Oleksandriji iz Ukrajine.

Europska liga, kvalifikacije

2. pretkolo

RoPS Rovaniemi1:1Lokomotiva
CSMS Iasi2:2Hajduk
Lokomotiva3:0RoPS Rovaniemi
Hajduk2:1CSMS Iasi

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • nikoništ21.07.2016. u 23:07
    Prije utakmice Pušnik je izjavio da ce ici na pobijedu. Ja mislio da ce cijela ekipa sat svoj obol a ne samo jedan igrac. Ipak je nogomet kolektivna igra.
    nikoništ
  • vjesu21.07.2016. u 22:42
    Ja bih rekao da je talentiranija pobjedila organiziraniju momcad. Sve u svemu Hajduk nije izgledao dobro u ove dvije utakmice. Dobro su danas poceli, vidjelo se da zele dati gol i onda dobiju izjednacenje i poslije toga nikako vise da uspostave igru. Po meni najvece razocaranje dosad je Jefferson... [više na forumu]
    vjesu