Rukomet

Hrvatska poražena na gostovanju u Kopru, uzvrat u Opatiji

Branimir Korać • petak, 22.07.2016.
Hrvatska poražena na gostovanju u Kopru, uzvrat u Opatiji
Foto: FaH

Dvije prijateljske utakmice zakazali su Slovenija i Hrvatska, a prva je pripala Slovencima koji su slavili u Kopru s 27:25...

Prva od dvije međusobne prijateljske utakmice između Hrvatske i Slovenije odigrana je u Kopru, a uspješniji su bili domaćini. I uoči odlaska na Europsko prvenstvo u Poljsku, Hrvatska je gostovala u Sloveniji i upisala poraz, a sada će priliku za uzvrat imati vrlo brzo s obzirom da je drugi dvoboj na rasporedu u utorak 26. srpnja u Opatiji.

Hrvatska je većinu utakmice bila u zaostatku, kratko je povela sredinom prvog poluvremena s 8:7, ali nakon toga Slovenci su napravili seriju 4:0 i preokrenuli rezultat.

Do kraja prvog dijela domaćin je bez problema imao rezultat pod kontrolom i odnio je na odmor ugodnu prednost 13:9.

Bolji ulazak u drugo poluvrijeme imala je Hrvatska koja je s tri gola Marka Kopljara smanjila na gol zaostatka, ali Slovenija nije dopustila poravnanje.

Tijekom drugog dijela domaćin je u nekoliko navrata odlazio na plus tri da bi u 54. minuti Hrvatska golom Karačića još jednom došla na gol zaostatka.

Održao je domaćin vodstvo do kraja utakmice i na kraju slavio s 27:25, a Hrvatska će pokušati uzvratiti istom mjerom za četiri dana na svom parketu.

Pogotke za Hrvatsku postigli su Kopljar šest, Slišković pet, Mihić, Karačić, Štrlek po tri, Čupić dva te Duvnjak, Cindrić i Brozović po jedan. Po četiri gola za Sloveniju postigli su Bezjak i Blagotinšek.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • vjesu23.07.2016. u 12:52
    Kozina i Kontrec. Maric se ozljedio. Ne znam zasto se Musa nije nasao barem na popisu za pripreme.
    vjesu
  • Obrisan korisnik23.07.2016. u 12:32
    tko nam je na pivotima osim brozovića?
    Obrisan korisnik