Tenis

Borna Ćorić u hrvatskom dvoboju svladao Ivana Dodiga u tri seta

Branimir Korać • ponedjeljak, 25.07.2016.
Borna Ćorić u hrvatskom dvoboju svladao Ivana Dodiga u tri seta
Foto: EPA

Hrvatski dvoboj već na otvaranju velikog turnira u Torontu donio je sraz između Borne Ćorića i Ivana Dodiga, a uspješniji je bio mlađi hrvatski Davis Cup reprezentativac koji je slavio u tri seta.

Prvi međusobni dvoboj Borne Ćorića i Ivana Dodiga donio je pobjedu Ćoriću koji je slavio s 5:7, 6:4, 6:2 i tako se plasirao u drugo kolo Rogers Cupa u Torontu.

Ćorić je slavio nakon gotovo dva i pol sata igre, uspio se vratiti nakon što je izgubio prvi set sa 7:5 i nakon toga podignuo igru i otišao do pobjede.

Borna je u meč krenuo ranim breakom koji mu je donio vodstvo 2:1, ali Dodig je odmah uzvratio i vratio se u set. U samoj završnici seta kod 6:5 Dodig je još jednom oduzeo servis Ćoriću i osvojio set sa 7:5.

Sve do sredine drugog seta nije bilo nikakvih prilika na obje strane, obojica su bili uvjerljivi na servisu, a onda je Dodig prvi pokleknuo i kod 3:3 izgubio servis te kasnije i set.

Međugorac je u trećem setu izdržao do 2:2, nakon toga je pao i izgubio sva četiri gema te je Ćorić izborio prolaz u drugo kolo.

Tamo ga očekuje dvoboj protiv petog nositelja Tomaša Berdycha s kojim se susreo dva puta i oba puta ostao bez osvojenog seta. U posljednjem meču u Indian Wellsu ove godine, Čeh je slavio sa 6:1, 7:6.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!