Nogomet

S ogromnim motivom po prve ovosezonske bodove

Davor Mikulić • subota, 30.07.2016.
S ogromnim motivom po prve ovosezonske bodove
Foto: Duje Bonačić

Pred igračima Cibalije danas je susret trećeg kola u kojem će domaćin biti Interu iz Zaprešića. Susret je to dviju momčadi koje još uvijek nisu osvojile niti jedan bod ove sezone...

Nakon dvije utakmice i dva poraza, Vinkovčanima i ne treba poseban motiv za susret s Interom. Međutim, grad na Bosutu jučer je potresla informacija o preranom odlasku Stjepana Vojnića, 18-godišnjaka koji je sasvim sigurno bio među najvećim Cibalijinim navijačima, a u tome ga nije sprječavala niti cerebralna paraliza s kojom se borio praktički čitavog svog života. Nakon dugo vremena, on neće biti na svom mjestu na zapadnoj tribini.

Pred medije je uoči današnjeg susreta izašao Edi Baša, 23-godišnjak koji je u prve dvije utakmice bio među najboljim Cibalijinim pojedincima. Protiv Hajduka je bio jako blizu pogotka, njegova lopta otišla je malo pored vratnice, dok je u Koprivnici bio asistent Tiagu za vodeći pogodak. Ipak, niti on nije mogao pomoći da se izbjegnu dva poraza: „Cibalia sigurno ne može biti zadovoljna s trenutnim bodovnim stanjem. Uz malo sreće, moglo je u ove dvije dobre naše predstave biti osvojeno i nekoliko bodova koje smo mi i zaslužili. Na našu žalost, ostali smo na nuli“.

Osim što je Cibalia bez ijednog osvojenog boda, Vinkovačka obrana kapitulirala je čak pet puta. Nije to ono na što su naviknuti navijači čija je momčad prošle sezone primila samo dvadeset pogodaka, a razloge se, osim u prvoligaškom društvu, pronalazi i u neuigranosti stoperskog dvojca. Podsjećamo, nebeskoplavu svlačionicu je krajem prošle sezone napustio Jakov Filipović koji je postao upravo igrač Intera.

„Ova momčad Cibalije nije toliko iskusna, ali je ovo momčad željna dokazivanja. Prošle sezone smo na mjestima stopera imali Zgrablića i Filipovića koji su se odlično slagali i bili gotovo savršeni. U ovu smo sezonu ušli bez Filipovića, u nešto drugačijem sastavu, ali tu je umjesto njega sada Jerbić. Jedinim problemom smatram činjenicu da Zgrablić i Jerbić možda još uvijek nisu dovoljno uigrani“, objašnjava Edi Baša.

S obzirom da se sastaju dvije momčadi koje žele bodove, gledatelji bi trebali očekivati zanimljivu utakmicu. Gostima u prilog ne ide niti tradicija jer Inter je tek dvaput do sada Vinkovce napuštao s punim plijenom. Cibalia je posljednju prvoligašku pobjedu upisala upravo protiv svog današnjeg protivnika kada je jedini strijelac bio današnji kapetan Frane Vitaić. Od tada je prošlo više od tri godine.

„Uvjeren sam da ćemo pokazati da zaslužujemo biti među prvoligašima. Dočekujemo momčad koja je bez pobjede, kao i mi, pa će biti sasvim sigurno zahtjevna utakmica. Mi ćemo dati sve od sebe kako bi prvi bodovi ostali u Vinkovcima jer mislim da je već i vrijeme za to. Želje nam sigurno ne nedostaje“, riječi su kojima je završio Cibalijin igrač od kojeg se puno očekuje ove sezone.

Susret je na rasporedu u 19 sati, a pravdu će dijeliti Željko Frković iz Gospića.

SuperSport HNL

1Dinamo 3667:30+3782
2Rijeka 3669:30+3974
3Hajduk 3654:26+2868
4Osijek 3662:43+1957
5Lokomotiva 3652:45+751
6Varaždin 3639:47-842
7Gorica 3635:50-1541
8Istra 1961 3636:54-1841
9Slaven Belupo 3643:69-2633
10Rudeš 3622:85-639

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!