Tenis

Ivan Dodig i Marcelo Melo osvojili petu zajedničku titulu u parovima

Branimir Korać • nedjelja, 31.07.2016.
Ivan Dodig i Marcelo Melo osvojili petu zajedničku titulu u parovima
Foto: EPA

Ivan Dodig i Marcelo Melo stigli su do prve titule u ovoj sezoni i ukupno pete zajedničke u karijeri. U finalu turnira u Torontu nadigrali su Jamieja Murraya i Brunu Soaresa s dva puta po 6:4...

Hrvatsko-brazilska kombinacija Dodig/Melo osvojila je veliki turnir u Torontu. U finalu su za protivnike imali Jamieja Murraya i Melovog suigrača iz brazilske Davis Cup reprezentacije s kojim će nastupiti na Olimpijskim igrama u Riju, Brunu Soaresa.

Pobjedom 6:4, 6:4 Dodig i Melo stigli su do petog zajedničkog naslova nakon što su 2013. godine osvojili završni Masters u Šangaju te 2015. godine Masters 1000 u Parizu, Roland Garros i Acapulco.

Ove godine igrali su finale u Nottinghamu, ali tamo su poraženi od Dominica Inglota i Daniela Nestora.

Murray i Soares na početku godine stigli su do najvećeg uspjeha kada su osvojili Australian Open, a s Dodigom i Melom susreli su se u Monte Carlu gdje su slavili u dva seta.

U Torontu posve drugačija priča i uvjerljiv nastup hrvatsko-brazilskog para koji kao i u polufinalu, nije izgubio nijedan servis i u dva seta stigao je do pobjede.

U oba seta break je došao u pravo vrijeme, sredinom seta u trenucima kada su izgledali uvjerljivo na svojem servisu i nisu dopustili protivniku nikakvu priliku za povratak.

Osvajanjem Toronta Dodig će na novoj ATP ljestvici parova napredovati za četiri pozicije i vratiti se u Top 10 na deseto mjesto dok je Melo napredovao za tri pozicije i sada je treći igrač svijeta u konkurenciji parova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik01.08.2016. u 14:38
    bravo dečki
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik01.08.2016. u 13:43
    Nisam znao da su u Torontu igrali samo parovi?
    Obrisan korisnik