Tenis

Donna Vekić nastavila nizati poraze i u Kini

Branimir Korać • utorak, 02.08.2016.
Donna Vekić nastavila nizati poraze i u Kini
Foto: EPA

Seriji loših nastupa Donne Vekić još uvijek nema kraja, a novi poraz upisala je na turniru u Nanchangu gdje je izgubila od Kineskinje Fangzhou Liu vrlo glatko...

Kriza Donne Vekić i dalje traje, hrvatska tenisačica nikako ne može do pobjede i sada je upisala već sedmi uzastopni poraz. On je stigao na turniru u kineskom Nanchangu gdje je odigrala loš meč protiv domaće igračice Fangzhou Liu.

Kineskinja je 183. igračica svijeta, većinom nastupa na ITF turnirima gdje je tako primjerice prošlog tjedna igrala polufinale u Tianjinu i izgubila od Nine Stojanović iz Srbije.

Nakon poraza u Wimbledonu protiv Venus Williams, Vekić je uzela jednomjesečnu pauzu i od tada odradila dva turnira koji su za što brži zaborav. U kvalifikacijama Montreala uzela je samo šest gemova Asiji Muhammad, a još teže stradala je u Nanchangu gdje je izgubila sa 6:2, 6:2.

Ulazak u meč bio je obećavajuć i donio je break za Vekić već u prvom gemu, ali do kraja seta uzela je još samo jedan gem i dok na servisu protivnice nije previše napravila.

U drugom setu izdržala je do 3:2, ali nakon breaka u šestom gemu Liu je odjurila do pobjede i sa 6:2, 6:2 izborila mjesto u drugom kolu.

Sljedeća protivnica bit će joj Korejka Su Jeong Jang.

Inače svoj meč započela je i Tereza Mrdeža koja igra protiv Japanke Kurumi Nare, prvi set izgubila je sa 6:3, a prije prekida vodila je s 3:2 u drugom setu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik02.08.2016. u 22:26
    Naravno nastavila nizati poraze; sto drugo ocekivati kada joj je tenis u drugom planu???
    Obrisan korisnik