Nogomet

VIDEO: Kiks Rangersa na otvaranju Premiershipa, Kranjčaru 60 minuta

Dario Dodić • subota, 06.08.2016.
VIDEO: Kiks Rangersa na otvaranju Premiershipa, Kranjčaru 60 minuta

Glasgow Rangersi nadali su se trima bodovima na otvaranju nove sezone škotskog Premiershipa. Povratak u najviši rang nije prošao onako kako su planirali, na domaćem su travnjaku osvojili samo bod protiv Hamiltona...

Debi Nike Kranjčara u škotskom Premiershipu mogao je biti i bolji. Niko je zaslužio povjerenje Marka Warburtona, ali kao i ostatak momčadi nije bio posebno raspoložen danas, iako se na samom početku dvoboja činilo da će Rangersi bez problema doći do sva tri boda. Već u sedmoj minuti najbolji u redovima Rangersa Martyn Waghorn zatresao je mrežu Hamiltona nakon ubačaja Kennyja Millera, no sudac pogodak nije priznao jer je lopta Milleru pobjegla izvan granica igrališta prije ubačaja. Dominacija Rangersa trajala je dvadesetak minuta nakon čega se gosti bude na krilima Alija Crawforda.

Upravo je Crawford u 30. minuti doveo goste u vodstvo. Lažnjakom je Kranjčara poslao u prazno i lijevom nogom prekrasno pogodio suprotne "rašlje". Bezidejni Rangersi nisu znali konkretno odgovoriti na vodstvo Hamiltona, gosti su visokim pritiskom vrlo efikasno prekidali sve pokušaje domaćina. U 41. minuti Waghorn je mogao poravnati rezultat, iz slobodnog udarca s ruba kaznenog prostora zatresao je vratnicu.

S više inicijative Rangersi su ušli u nastavak susreta, ali bez konkretnijih prilika. Indisponirani Niko Kranjčar napustio je igru u 61. minuti, umjesto njega u igru je ušao Harry Forrester i već u idućoj minuti oduševio domaće navijače. Sjajno je vanjskim dijelom kopačke proigrao Waghorna koji lijepo matira gostujućeg vratara za 1:1.

Do kraja susreta mreže su mirovale, Rangersi su se nadali boljem učinku na otvaranju prvenstva, ali više od boda nisu zaslužili.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!