Ostali sportovi

Portorikanka zaustavila Barbaru Matić već u prvom kolu olimpijskog turnira

Branimir Korać • srijeda, 10.08.2016.
Portorikanka zaustavila Barbaru Matić već u prvom kolu olimpijskog turnira
Foto: FaH

Barbara Matić nije uspjela proći prvu prepreku na olimpijskom turniru u judu. Portorikanka Maria Perez dva puta je bacila Matić i to je bilo dovoljno za pobjedu i prolazak u drugo kolo...

27-godišnja Portorikanka Maria Perez bila je kobna za Barbaru Matić na početku judo turnira na Olimpijskim igrama u Riju. U kategoriji do 70 kilograma Perez je odnijela pobjedu u borbi u kojoj je dominirala i dva puta poentirala.

Portorikanka je u karijeri osvajala brojna odličja, tri puta bila je treća na Panameričkom prvenstvu, pet puta završavala je kao treća na Grand Prix turnirima i svakako je bila protivnik za respekt.

Borbu protiv Barbare vrlo brzo usmjerila je na svoju stranu, već nakon nešto više od minute borbe zaradila je waza-ari, Matić se pokušavala vratiti i uzvratiti istom mjerom ili čak ipponom, ali nije uspjela.

U završnici je zaradila i yuko te mirno odradila borbu do kraja što joj je donijelo prolazak u drugo kolo olimpijskog turnira.

I za Portorikanku i za Matić ovo je bio prvi nastup na OI, a protivnica Marije Perez u drugom kolu je brončana iz Londona, odlična Kolumbijka Yuri Alvear.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10811.08.2016. u 10:12
    narada108
  • narada10810.08.2016. u 18:44
    narada108