Ostali sportovi

Probuđena Hrvatska upisala vrlo važnu pobjedu protiv Danske!

Branimir Korać • četvrtak, 11.08.2016.
Probuđena Hrvatska upisala vrlo važnu pobjedu protiv Danske!
Foto: EPA

Nakon dva loša izdanja, Hrvatska je napokon zaigrala kako može. Ružan poraz nanio joj je Katar, Argentina je držala Hrvatsku u neizvjesnosti do posljednje sekunde, ali protiv Danske nije bilo neizvjesnosti i Hrvatska je zaigrala puno kvalitetnije te upisala pobjedu 27:24...

Potpuna transformacija Hrvatske u nekoliko dana. Nakon onog užasa u prvom kolu protiv Katara, rukometaši Hrvatske djelomično su se podigli protiv Argentine koju su teškom mukom svladali da bi nakon toga u trećem susretu odigrale najbolje i to protiv najjačeg protivnika. Danska je dosad izgledala vrlo dobro, imala je na kontu dvije pobjede, ali Hrvatska je bila predobra u ovom susretu.

Bilo je to na tragu onih odličnih nastupa na Europskom prvenstvu u Poljskoj, još uvijek je tu dosta prostora za napredak, ali ovaj nastup daje nadu da ćemo gledati puno bolju Hrvatsku u nastavku turnira.

Čini se kako su dosadašnji nastupi, ali i ostali rezultati, natjerali Babićeve igrače na dodatni angažman, postali su i sami svjesni da do kraja natjecanja u skupini ništa nije sigurno, a situacija u kojoj su se mogli naći da je Tunis danas svladao Katar, a oni izgubili iz Danske, bila bi posebno teška.

Stoga od prve minute dvoboja protiv Danske gledali smo drugačiju Hrvatsku, agresivniju, puno čvršću u obrani te kvalitetniju u napadu. Danci su igrali očekivano, puno su koristili krila gdje imaju Lassea Svana koji igra u životnoj formi, Mikkel Hansen ponovno je uzeo puno lopti, nije bilo nečeg s čim bi Gudmundsson iznenadio Babića.

Hrvatska je imala odličan ulazak u utakmicu i odmah je preuzela kontrolu nad rezultatom i povela. Sredinom prvog dijela nakon pogotka raspoloženog Domagoja Duvnjaka povela je s 9:5 da bi se Danska ipak uspjela približiti na gol zaostatka.

Babić tada vadi iz igre Stevanovića koji nije imao svoj dan i na gol šalje Pešića, ovaj skida nekoliko važnih lopti i pomaže Hrvatskoj da se ponovno odvoji.

Na odmoru je Hrvatska imala 15:12 da bi Danci za samo pet minuta igre u drugom dijelu uspjeli poravnati na 16:16.

Ključno razdoblje uslijedilo je nakon deset minuta igre u drugom dijelu. S igračem manje Hrvatska postiže dva pogotka, ne prima niti jedan, odmah nakon povratka na parket Slišković dodaje još jedan pogodak za bijeg na 21:17.

Danci se nakon toga nisu oporavili, a i kada se u jednom trenutku učinilo da bi mogli zaprijetiti, s dva gola Duvnjaka priča je zaključena. Hrvatska je u završnici pobjegla na plus pet i mirno dovršila susret.

Domagoj Duvnjak predvodio je Hrvatsku s osam golova, četiri je dodao Manuel Štrlek, a po tri Luka Stepančić, Marko Kopljar i Krešimir Kozina. Kod Danske devet pogodaka postigao je Lasse Svan, a osam Mikkel Hansen.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik12.08.2016. u 11:25
    nije još gotovo.. imaju 2 kvalitetna protivnika u grupi još da nam proradi lijevi vanjski i desna krila.. onda bi mogli eventualno uz sreću dobiti tunis.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.08.2016. u 22:53
    Ja majke mi ne znam sta da mislim o nasima! A vjerujem da se i protivnici uvjek pred tekmu pitaju "na koju nogu su danas hrvati ustali"..?
    Obrisan korisnik
  • bjede11.08.2016. u 21:52
    Sve je jasno - gospa je opet preuzela stvari u svoje ruke.
    bjede
  • Obrisan korisnik11.08.2016. u 21:41
    Danas sam možda gledao 20 posto rukometnu tekmu zbog košarkaša, al svaka čast, od onih katastrofa do prilično sigurne pobjede :) Ajmo napokon, iznad svih !!!
    Obrisan korisnik
  • Tonco11.08.2016. u 21:39
    bravo momci, odlcina tekma!
    Tonco