Nogomet

Zlatko Kranjčar: "Salzburg nije ona momčad od prije dvije godine, s njima se može igrati"

Marjan Kreševac • subota, 13.08.2016.
Zlatko Kranjčar: "Salzburg nije ona momčad od prije dvije godine, s njima se može igrati"
Foto: FaH

Nakon utakmice u kojoj je Dinamo u jednoj dominantnoj igri svladao goste iz Zaprešića treneri su bili različito raspoloženi. Sok je Cico Kranjčar bio zadovoljan igrom i posebno doprinosom svojih mladih igrača njegov kolega s druge strane bio je razočaran plašljivim pristupom svojih igrača.

"Prije svega čestitam Dinamu na zasluženoj pobjedi i poželio bi im u utorak dobru igru i pobjedu jer to je u interesu našeg nogometa i sigurno ćemo biti svi uz njih", započeo je svoje izlaganje strateg gostiju Samir Toplak.

Nakon toga osvrnuo se na predstavu svoje momčadi s kojom nikako nije mogao biti zadovoljan: "Današnja utakmica? Prvo poluvrijeme plašljivo, ne agresivno, bez želje i volje i s puno straha. Išli smo svjesno s jednim sustavom 3-6-1 da bi blokirali Dinamove bekove koji se dižu visoko prema naprijed, ali nismo uspjeli. Nakon žušćih riječi u poluvremenu uspjeli smo se probuditi, je da smo gubili već 1:0, ali drugo poluvrijeme bilo je to jako dobro, bilo je puno dobrih situacija".

"Igrači moraju shvatiti da svih 90 minuta moraju igrati bez straha, bez neke bojažljivosti, moraju shvatiti da to mogu. Najgore je u ovom trenutku da ja više vjerujem od njih samih", zaključio je na kraju analize Toplak.

Dinamov trener Zlatko Kranjčar na početku je čestitao svojim igračima na pobjedi: "Čestitao bih svojim igračima na pobjedi koja je danas bila glavni imperativ, ali istovremeno čestitao bi i Interu na dobrom drugom poluvremenu".

"Mislim da smo danas odigrali dobro prvo poluvrijeme, igrali smo visoki presing kako bi došli do pozicije za završnicu, da dođemo i do realizacije kako bi riješili utakmicu u prvom poluvremenu. U drugom dijelu nismo puno mijenjali stil svoje igre, ali mislim da nismo bili dovoljno konzekventni u situacijama koje smo imali".

"Bez obzira na jedan mali pad u igri u drugom poluvremenu mislim da smo imali dovoljno dobrih akcija koje smo mogli bolje završiti i ajmo reći utakmicu mirnije privesti kraju. U ovoj situaciji u kojoj smo mi bili danas mene je zadovoljilo da sam mogao koristiti igrače koji su mogli odmoriti Roga i Soudanija koji su nam jako bitni".

"U ovom ritmu u kojem mi igramo najbitnije je da nije bilo nikakvih ozljeda, a uz to odigrali smo dobru utakmicu, napravili rezultat i dobili neke mlade igrače da su odigrali utakmicu i dobili svoju minutažu". Osvrnuo se Kranjčar na zdravstveni bilten svoje momčadi pred ogled s Red Bull Salzburgom: "Ćorić se danas puno bolje osjeća, oteklina se izgubila, on je danas puno bolje izgledao. Nadam se da će naša liječnička služba kroz terapiju i liječenje naći mogućnost da nam bude na dispoziciji".

"Antolić je odradio danas jedan lakši trening, ali danas nije bio prisutan da se ne daj bože njegova viroza ne prenese dalje. Pivarić bi moga biti spreman za uzvratni susret, a Machada i Sose sigurno neće biti".

Na upit novinara kakav je osjećaj sada dva dana prije Salzburga Kranjčar je rekao sljedeće: "Gledajući danas direktno utakmicu u Riedu mogu reći da stojim iza onoga što sam izjavio da Salzburg nije onaj od prije dvije godine. I oni su danas istina odmarali dio igrača, ali su definitivno momčad s kojom se može igrati"

SuperSport HNL

1Dinamo 3360:25+3575
2Rijeka 3364:25+3971
3Hajduk 3346:22+2461
4Osijek 3358:42+1651
5Lokomotiva 3345:36+947
6Varaždin 3336:42-639
7Istra 1961 3333:51-1837
8Gorica 3330:47-1735
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!