Vodeni sportovi

Duje Milan i Doris Beroš najbrže preplivali od Šila do Crikvenice

Krešimir Bošković • srijeda, 17.08.2016.
Duje Milan i Doris Beroš najbrže preplivali od Šila do Crikvenice

U ponedjeljak je održano 106. izdanje najstarijeg hrvatskog plivačkog maratona Šilo – Crikvenica. U konkurenciji preko 350 plivačica i plivača zadanu stazu najbrže su prošli Duje Milan i Doris Beroš članovi KDP Split. Duji je to bila četvrta pobjeda u Cro Cup natjecanjima ove sezone dok je Doris slavila svoju drugu Cro Cup pobjedu.

Plivački maraton Šilo – Crikvenica tradicionalno se pliva na blagdan Velike Gospe. Ove godine održano je 106. izdanje ovog maratona i ovom prilikom čak je 364 plivača i plivačice uspjelo otplivati ovu utrku. Nastupili su natjecatelji iz više europskih država i to Hrvatske, Slovenije, BIH, Italije, Mađarske, Austrije, Slovačke, Nizozemske i Njemačke.

I ovom prilikom pobjedu u obje konkurencije odnijeli su članovi KDP Split Doris Beroš i Duje Milan. Uz njih su se na postolju još našli Antonia Buličić (KDP Split) i Nika Perčić (KDP Primorje) kod djevojaka, dok su u muškoj konkurenciji bili talijanski plivači Marco Urbani i Andrea Crevatin koji su ovom prilikom plivali za KDP Primorje iz Rijeke. S obzirom da navedeni dvojac nije licenciran pri Hrvatskom savezu daljinskog plivanja, njihovi rezultati ne boduju se za ukupni poredak Cro Cupa.

Od natjecatelja koji su licencirani te tako sudjeluju u natjecanju Cro Cupa nakon Duje Milana u cilj je ušao njegov klupski kolega Grgo Mujan, a nakon njega i Ivan Kukolja član KDPSR Poreč. Kao šesti i sedmi ukupno odnosno četvrti i peti od natjecatelja koji se natječu u Cro Cupu do cilja su stigli Dino Špadina i Petar Matić obojica KDP Split.

Nakon utrke Šilo – Crikvenica slijedi vikend pauze u natjecanjima Cro Cupa nakon čega je na rasporedu najpoznatiji hrvatski plivački maraton, 41. Faros maraton na kojem će pravo nastupa imati pet prvoplasiranih plivača i tri prvoplasirane plivačice po trenutnom poretku Cro Cupa. Ova utrka dužine 16 kilometara na rasporedu je 27. kolovoza.

Kompletne rezultate maratona Šilo – Crikvenica možete vidjeti ovdje: http://www.rivieracrikvenica.com/sites/default/files/documents/ciljna_lista.pdf

FOTO: Vedran Buličić

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!