Tenis

Britanka Konta bez većih problema eliminirala Donnu Vekić

Branimir Korać • četvrtak, 18.08.2016.
Britanka Konta bez većih problema eliminirala Donnu Vekić
Foto: EPA

Niz Donne Vekić u Cincinnatiju je zaustavljen. Hrvatska tenisačica poražena je u drugom kolu od Britanke Johanne Konte sa 6:2, 6:3...

Nakon dvije pobjede u kvalifikacijama i jedne u glavnom turniru, Donna Vekić naišla je na previsoku prepreku. Protivnica joj je bila 13. igračica svijeta, sve bolja Britanka Johanna Konta koja ju je svladala za manje od sat i pol sa 6:2, 6:3.

Vekić je imala puno problema na svojem servisu, dosta teško dolazila je do gemova kada je imala početni udarac i Konta je tu stvarala razliku.

Prvi set Britanka je dobila s tri breaka, Vekić je napravila jedan, ali i kod 4:2 imala je priliku za povratak u set, došla je do 0:40 i nije to iskoristila. Odmah nakon toga ispustila je 30:0 na svom servisu i Konta s novim breakom uzima prvi set.

U drugom setu Britanka je napravila break kod 2:1, odmah nakon toga Vekić je propustila nove dvije break lopte i tu je bio kraj. Do kraja meča nije imala šanse za povratak i Britanka prolazi u osminu finala.

Nakon dugo vremena Vekić je na jednom turniru povezala dvije pobjede, prekinula je dugačku seriju poraza i zbog toga može biti zadovoljna. Konta ide dalje, a u osmini finala čeka je bolja iz meča između Agnieszke Radwanske i Andreje Petković.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!