Tenis

Ana Konjuh u finalu kvalifikacija, Mirjana Lučić-Baroni zaustavljena

Mihaela Bradovski • nedjelja, 21.08.2016.
Ana Konjuh u finalu kvalifikacija, Mirjana Lučić-Baroni zaustavljena
Foto: FaH

Polovičan učinak imale su hrvatske tenisačice u kvalifikacijama na WTA turniru u New Havenu. Ana Konjuh svladala je u drugom kolu kvalifikacija Japanku Nao Hibino, a Mirjana Lučić-Baroni poražena je od Marije Sakkari...

Hrvatski tenis i dalje ima šanse za predstavnicu u glavnom ždrijebu turnira u New Havenu. Šanse još uvijek ima Ana Konjuh koja je upisala i drugu pobjedu u kvalifikacijama.

Za protivnicu je imala Japanku Nao Hibino, 72. igračicu svijeta s kojom s nije ranije susretala. U prvom međusobnom dvoboju Konjuh je slavila s 3:6, 6:4, 6:1. Iako su igrana tri seta, meč je trajao manje od dva sata, a hrvatska igračica izborila je prolaz u treće kolo.

Za ulazak u glavni ždrijeb, morat će svladati 67. igračicu svijeta Johannu Larsson od koje je poražena u prvom kolu kvalifikacija na ovom turniru prošle godine kada je Šveđanka slavila s dva puta po 6:4.

Larsson je na putu do finala kvalifikacija svladala Naomi Osaku i Varvaru Lepchenko te još uvijek nije izgubila nijedan set.

Poraz je upisala Mirjana Lučić-Baroni koja je bila favorit protiv Grkinje Marije Sakkari, međutim poražena je za 80 minuta igre sa 6:3, 6:4.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!