Tenis

Marin Čilić prekinuo seriju od 22 uzastopne pobjede Murraya i uzeo Cincinnati!

Branimir Korać • nedjelja, 21.08.2016.
Marin Čilić prekinuo seriju od 22 uzastopne pobjede Murraya i uzeo Cincinnati!
Foto: EPA

Fantastičan nastup Marina Čilića na turniru u Cincinnatiju okrunjen je finalnom pobjedom protiv Andyja Murraya! Nikada ranije Čilić nije došao tako daleko na Masters 1000 turnirima, a onda je u CVincinnatiju u svojem prvom finalu stigao do pobjede i to protiv Andyja Murraya koji je imao 22 uzastopna slavlja...

Toliko dugo Marin Čilić čekao je na prvo finale na Masters 1000 seriji, nikada nije otišao tako daleko, ali i dugo nije igrao ovako dobro kao što je igrao u Cincinnatiju. Finale mu je donijelo trenutno najtežeg mogućeg protivnika, igrača koji je u finale ušao s 22 pobjede u nizu i osvojenima redom Queen's Clubom, Wimbledonom i zlatom na Olimpijskim igrama.

Međutim ovdje je Čilić bio taj koji je bio bolji i na kraju je zasluženo slavio. Malo su živci radili tijekom drugog seta kada se ukazala prilika za završetak posla, ali Marin se brzo smirio, oduzeo Murrayju servis i zatim otišao do pobjede.

Tijekom cijelog tjedna igrao je dobar tenis, pokazao je da mu američki beton sjajno odgovara i da je to podloga na kojoj može ostvarivati najbolje rezultate.

Početak meča bio je malo teži, Murray je lakoćom osvajao svoje servis gemove dok je Čilić imao problema u drugom gemu kada je spašavao jednu break loptu. Međutim kada se ukazala prva prilika za break, Čilić ju je odmah iskoristio i zagospodario mečom.

Nanizao je Marin pet gemova i pobjegao na 5:2, imao je servis za završetak prvog seta, ali prvi nije iskoristio dok onaj kod 5:4 je i uzeo je prvi set.

U drugom setu obojica su bili uvjerljivi na svojem početnom udarcu i nije bilo previše prilika za protivnika, sve do 5:5 kada Čilić dolazi do 0:40 na servis Škota. Tu je Marin kod 15:40 imao savršenu priliku, otvoren teren, ali forhend je završio u mreži. Ipak, uspio je iskoristiti petu break loptu u tom gemu i doći do servisa za meč.

Ruka mu nije zadrhtala, Čilić je mirno odradio posao i sa 6:, 7:5 otišao je do pobjede.

Prekinut je veliki niz Andyja Murrayja, a Marin je stigao do svoje prve velike titule još tamo od US Opena. Od sutra će biti i deveti igrač na ATP ljestvici, ali ono što najviše raduje je forma uoči posljednjeg Grand Slama sezone na kojem ima velike ambicije.

Masters 1000 Cincinnati, finale:
Marin Čilić (Hrvatska) - Andy Murray (Velika Britanija) 6:4, 7:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik22.08.2016. u 09:58
    čudo HRVATSKO
    Obrisan korisnik
  • Zdren22.08.2016. u 08:21
    Wow, svaka čast!
    Zdren
  • rios22.08.2016. u 06:42
    Ja sam se smrznuo kod 15:40 u drugom, prazan teren, lagani forhend i Murray na mreži van balansa i ovaj promaši...reko: samo da to ne završi ko s Karlovicem prije 3 tjedna. Bravo Čila, US Open, Cinncinatti i takvi turniri se ne osvajaju slučajno
    rios
  • Obrisan korisnik22.08.2016. u 02:50
    Bravo Čila! Nego, ti baš rešio da uzmeš jedinu titulu koja fali Noletu! Eto, imaš sad sa čime podjebavati svog prijatelja svaki sledeći put kad se sretneš s njim... Kao sto ga prijatelj Karlo odavno podjebava za njihov medjusobni skor.
    Obrisan korisnik
  • Krokodil22.08.2016. u 01:34
    Bravo Marine!
    Krokodil