Tenis

Ana Konjuh ispustila samo tri gema na putu do drugog kola

Branimir Korać • utorak, 23.08.2016.
Ana Konjuh ispustila samo tri gema na putu do drugog kola
Foto: FaH

Nakon uspješno odrađenih kvalifikacija, Ana Konjuh nastavila je s pobjedama i u glavnom ždrijebu turnira u New Havenu. U prvom kolu igrala je protiv američke lucky loserice Kayle Day i slavila za samo 53 minute igre...

Američka teniska nada, 16-godišnja Kayla Day, nije imala šanse protiv Ane Konjuh. Polufinalistica juniorskog Wimbledona osvojila je samo tri gema i za 53 minute oprostila se od turnira.

Konjuh je u ovom trenutku puno bolja igračica i nakon tri pobjede u kvalifikacijama, stigla je i do četvrte u nizu i to u glavnom ždrijebu. S druge strane Day New Haven napušta s dva poraza u nizu, prvo je izgubila u trećem kolu kvalifikacija protiv Anastasije Sevastove u tri seta, a zatim u turnir ušla kao sretna gubitnica i tamo bila bez šanse protiv Konjuh.

Ana tako nastavlja s dobrim igrama, nakon što je ekspresno iz kvalifikacija ispratila Johannu Larsson (6:3, 6:1), isto je napravila i s Day.

Amerikanka je prvi gem osvojila tek u trećem gemu drugog seta i to nakon što je Konjuh ispustila 15:40. Tu se Day malo probudila i zaigrala bolje, uspjela je čak i vratiti izgubljeni servis i poravnati na 3:3, ali nakon toga Konjuh ponovno podiže razinu igre i do kraja meča gubi samo dva poena.

Hrvatska igračica tako je izborila nastup u drugom kolu gdje će igrati protiv iskusne Talijanke Roberte Vinci koja je postavljena za drugu nositeljicu. Vinci je u prvom kolu bila slobodna, a dosad su se susrele dva puta i svaka igračica ima po jednu pobjedu. Prije tri godine Konjuh je bila bolja u Aucklandu s 3:6, 6:4, 6:2, a godinu dana kasnije u Istanbulu slavila je Vinci 6:4, 6:2.

WTA New Haven, prvo kolo:
Ana Konjuh (Hrvatska, Q) - Kayla Day (SAD, LL) 6:0, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10823.08.2016. u 02:00
    wow Ana, četiri pobjede u nizu. Grizi!!
    narada108