Tenis

Donna Vekić lakoćom do drugog kola kvalifikacija US Opena

Branimir Korać • srijeda, 24.08.2016.
Donna Vekić lakoćom do drugog kola kvalifikacija US Opena
Foto: EPA

Nakon vrlo lošeg razdoblja obilježenog porazima, Donna Vekić počinje pobjeđivati. Slavila je i u prvom kolu kvalifikacija US Opena protiv Ruskinje Ksenije Likine...

Ne računajući Futures u Eastbourneu gdje je upisala dvije pobjede, Donna Vekić na WTA Touru nije slavila još od ožujka kada je prošla jedno kolo kvalifikacija u Miamiju, a u glavnom ždrijebu zadnju pobjedu upisala je još u veljači u prvom kolu u Dohi protiv Omanke Al-Nabhani, sve do prošlog tjedna u Cincinnatiju gdje je prošla kvalifikacije i zatim svladala Anu Ivanović.

Bila je to najava boljih dana, a čini se kako oni i stižu. I u prvom kolu kvalifikacija US Opena bila je uspješna, igrala je protiv Ruskinje Ksenije Likine i svladala je sa 6:4, 6:0.

Likina je 209. igračica svijeta i uglavnom nastupa na Challengerima i Futuresima, vrlo rijetko okuša se na nekom WTA turniru. Imala je nekoliko zapaženih nastupa na toj razini, osvojila je turnir na travi u Fukuoki u svibnju, ali uslijedila je ozljeda i prisilna pauza.

Pokušala je nešto napraviti u kvalifikacijama US Opena, ali naišla je na raspoloženu Vekić kojoj je bila ravnopravna protivnica do završnice prvog seta, a nakon što je Vekić napravila break za 5:4, do kraja meča nije više izgubila niti jedan gem.

Vekić je postavljena za četvrtu nositeljicu kvalifikacija, a u drugom kolu igrat će protiv bolje iz meča između Alize Lim i Natalije Vikljanceve.

US Open, kvalifikacije, prvo kolo:
Donna Vekić (Hrvatska, 4) - Ksenia Likina (Rusija) 6:4, 6:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik24.08.2016. u 10:50
    Bravo,samo tako nastavi dalje.
    Obrisan korisnik