Europska liga, kvalifikacije, 4. pretkolo, 25.08.2016, 20:30 h, Gradski stadion u Poljudu
Suci: Felix Zwayer, Thorsten Schiffner, Marco Achmüller (Njemačka)
Hajduk
Hajduk
Marko Ćosić 40', 59'
3:4(1:0, 2:1, 2:1 pp, 3:4 pen) Maccabi Tel Aviv
Ezequiel Scarione 52'
Maccabi Tel Aviv

VIDEO: Hajduk u drami ostao bez Europske lige, Maccabi ide dalje nakon jedanaesteraca

Petar Jenjić • četvrtak, 25.08.2016.
VIDEO: Hajduk u drami ostao bez Europske lige, Maccabi ide dalje nakon jedanaesteraca
Foto: Bruno Karadža

Odličnu utakmicu odigrali su Splićani, 120 minuta borili su se protiv favoriziranog protivnika, ali na kraju nisu uspjeli proći u Europsku ligu. Naccabi Tel Aviv boljim izvođenjem jedanaesteraca prolazi, a Hajduk završava europski put...

Maccabi Tel Aviv
Hajduk
Maccabi Tel Aviv
18
(do 69')
22
(do 62')
Pričuvni igrači
 
Trener
Marijan Pušnik
95
Predrag Rajković
2
Eli Dasa
4
Haris Medunjanin
5
Ezequiel Scarione
9
Eden Ben Basat
(do 106')
15
Dor Miha
(do 114')
18
Eytan Tibi
20
Omri Ben Harush
26
Tal Ben Haim
40
Nosa Igiebor
51
Yossi Benayoun
(do 81')
Pričuvni igrači
70
Orlando Sa
81'
22
Avraham Rikan
106'
10
Barak Itzhaki
114'
Trener
Šota Arveladze

Osam primljenih golova protiv Dinama i Rijeke bile su dovoljan znak za uzbunu i loša najava dvoboja s Maccabijem. Međutim na gostovanju je upisan prihvatljivi 2:1 poraz te je ostalo sve otvoreno na Poljudu. Trener splitske momčadi Marijan Pušnik rekao je uoči utakmice: "Sasvim smo usmjereni na uzvratnu utakmicu protiv Maccabija, a igrat ćemo tako da prođemo dalje, jer to je naša želja i naš cilj pa ćemo se tako postaviti u igri. Svi igrači su spremni i jedva čekaju utakmicu.“.

Hajduk je odigrao vrlo dobru utakmicu na rubu svojih mogućnosti. Međutim ovoga su se puta ispriječili jedanaesterci i Hajduk se i treću godinu zaredom oprašta u ovoj fazi kvalifikacija.

Miran početak utakmice prekinuo je Eden Ben Basat okušavši svoj udarac u 10. minuti, no pucao je ravno u Kalinića.

Izraelci su se igrali više povučeni na vlastitu polovicu, dok je Hajduk igrao dosta stihijski s prebacivanjem igre. Sredinom su prvog dijela domaćini uspostavili dominaciju u posjedu, ali bez značajnije prigode.

Tek je pokušao Tino Sušić nakon ubacivanja iz kornera u 31. minuti, no lopta je otišla malo iznad gostujućeg gola.

Tribine su se zatresle u 40. minuti. Said je izborio prekršaj na dvadesetak metara, Sušić je ubacio u peterac, a do lopte je došao Marko Ćosić i pospremio je u gol.

Do kraja su poluvremena gosti još jednom pokušali. Ubačaj s desnog krila ispratio je Ben Basat i pucao gotovo neometan sa pet metara, no srećom bez opasnosti za Kalinića, lopta je otišla preko gola.

Nakon sedam minuta igre u nastavku gosti su izjednačili. Vlašić je napravio nepotreban prekršaj na gotovo istoj poziciji s koje je Hajduk izveo prekid za pogodak. Izveo ga je Ezequiel Scarione, lopta je preletjela sve, prevarila Kalinića i ušla u mrežu.

Sedam minuta je trebalo Hajduku da uzvrati. Ponovno je iz slične pozicije asistirao Sušić, a ovoga je puta Ćosić umjesto nogom, zabio pogodak glavom. Franck Ohandza s ruba kaznenog prostora pucao pored gola. Utakmica je otišla u produžetke.

U 93. minuti Ohandza je nakon solo akcije došao u vrlo dobru priliku, no pucao je ravno u Rajkovića.Pretkraj prvog produžetka pokušao je Sušić, no vratar Maccabija se ponovno dobro postavio i obranio. Ritam je utakmice očekivano pao pa je utakmica došla do izvođenja jedanaesteraca.

U drugoj i trećoj su seriji igrači i s jedne i s druge strane upisali promašaje. Kalinić je obranio dva jedanaesterca, dok je Tudoru obranio Rajković, a Ohandza je pucao pored gola. Penali su došli do šeste serije kada je dvostruki strijelac Ćosić pucao malo iznad gola, dok su gosti iz Izraela bili precizni i došli do Europa lige.

Europska liga, kvalifikacije

4. pretkolo

Maccabi Tel Aviv2:1Hajduk
Lokomotiva2:2Genk
Genk2:0Lokomotiva
Hajduk3:4 **Maccabi Tel Aviv

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik26.08.2016. u 21:33
    apsolutno! to i govorim uvijek, jebeš lovu ako ćeš biti sprdnja. no postoji mala razlika, s lovom od LP i ovim prodajama se možeš znatno pojačati i tome se nadam i to očekujem sad kad su ušli. dok s onom lovom od EL koja nije prevelika hajduk samo krpa dugove dok bi kupnja opet bila ovako indijska.
    Obrisan korisnik
  • jungle26.08.2016. u 12:18
    Jel to vrijedi i za Dinamo da bolje da nisu usli u ligu prvaka jer bi takodjer mogli biti kanta za napucavanje (nadamo se da nece, vec da ce se malo poboljsati)?
    jungle
  • imenjak1526.08.2016. u 09:09
    Kako se pucaju penali u finalu kupa i to protiv Dinama. za zelene 2 (2:30 min) i 4. (5:00 min) DVIJE PANENKE https://www.youtube.com/watch?v=BAoPF_vuFJE
    imenjak15
  • Tko Gdje26.08.2016. u 02:04
    Dobar je Hajduk.
    Tko Gdje
  • Bestija_ST26.08.2016. u 02:00
    Jedan raniji penal vise i festalo bi se do sutra u Splitu.
    Bestija_ST