Tenis

Ana Konjuh eliminirala 20. nositeljicu i prošla u drugo kolo

Mihaela Bradovski • utorak, 30.08.2016.
Ana Konjuh eliminirala 20. nositeljicu i prošla u drugo kolo
Foto: FaH

Hrvatski tenis zasad na US Openu ima stopostotan učinak, Marinu Čiliću i Mirjani Lučić-Baroni u drugom kolu pridružila se i Ana Konjuh...

Ana Konjuh upisala je vrijednu pobjedu u prvom kolu US Opena. Protivnica joj je bila Kiki Bertens, Nizozemka koja ove godine igra svoj najbolji tenis u životu, no ovdje je Konjuh ipak bila bolja i odnijela je pobjedu 6:3, 2:6, 6:4.

Protiv Bertens je igrala ove godine u Miamiju i nije bila blizu pobjedi, Nizozemka je glatko slavila sa 6:2, 6:3 i to u razdoblje vrhunca forme. Nakon Miamija bila je u polufinalu Rabata i Roland Garrosa, osvojila Nürnberg i igrala finale Gstaada, ali nakon toga krenuo je pad forme.

Poslije tog finala u Gstaadu gdje je poražena od Viktorije Golubić, Bertens je nanizala poraze na startu Bastada (Mattek-Sands), Olimpijskih igara (Errani), Cincinnatija (Cornet) i New Havena (Kontaveit), da bi se sada osladila i Konjuh.

Konjuh je prvi set uzela breakom u šestom gemu, jedinim breakom prvog seta, u drugom setu propustila je prilike u prvom i trećem gemu kada je imala break lopte da bi nakon 2:2 Bertens nanizala četiri gema i izborila treći set.

U trećem setu odluka je pala u završnici kada Konjuh dolazi do breaka kod 4:4 i nakon toga mirno odrađuje servis za meč i prolaz u drugo kolo.

Tamo će igrati protiv bolje iz meča između Kurumi Nare i Stefanie Voegele.

US Open, prvo kolo:
Ana Konjuh (Hrvatska) - Kiki Bertens (Nizozemska, 20) 6:3, 2:6, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • teniosac30.08.2016. u 20:54
    bravo Ana,i drugo kolo bi mogla proći..
    teniosac
  • 53njac30.08.2016. u 20:17
    Bravo, svaka cast.
    53njac