Tenis

Ana Konjuh u dva seta bolja od Japanke za treće kolo US Opena

Branimir Korać • petak, 02.09.2016.
Ana Konjuh u dva seta bolja od Japanke za treće kolo US Opena
Foto: EPA

Nakon Kiki Bertens, pala je i Kurumi Nara, a Ana Konjuh ide u treće kolo US Opena. Hrvatska tenisačica odigrala je dobar meč i svladala Japanku sa 6:3, 6:3...

80. igračica svijeta Kurumi Nara nije bezopasna igračica i Ana Konjuh može biti zadovoljna načinom na koji je obavila posao. Odigrala je još jedan dobar meč, slavila je sa 6:3, 6:3 i prvi put ušla u treće kolo US Opena te općenito drugi put u karijeri u treće kolo na nekom Grand Slam turniru.

Dosad joj je treće kolo Wimbledona od prije dvije godine bio najbolji nastup na Grand Slamu, a sada mu je pridružila i US Open. Ždrijeb joj donosi Timeu Bacsinszky ili Varvaru Lepchenko što nije loš izbor za ovu rundu natjecanja.

Nara je za Konjuh bila mala nepoznanica, nikada se ranije nisu susrele, ali hrvatska tenisačica dobro je krenula i uzela je prvi set sa 6:3. Vrlo brzo povela je s 3:1, Nara se zatim vratila do 3:3, ali nakon toga Japanka do kraja seta nije imala nijednu gem loptu, dva puta je izgubila servis i u konačnici set.

U drugom setu Konjuh je došla do breaka kod 3:2 i nije ispustila takvu prednost. Prvu meč loptu propustila je kod 5:2 na reternu, a zatim je iskoristila ukupno petu na svom servisu, bilo je malo nervoze u tim trenucima pa je ispušteno i 40:0, ali posao je ipak dovršen.

US Open, drugo kolo:
Ana Konjuh (Hrvatska) - Kurumi Nara (Japan) 6:3, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik02.09.2016. u 16:46
    Svaka čast!
    Obrisan korisnik
  • vjesu02.09.2016. u 14:40
    Odigrala je jako dobar mec. Za njen stil je bilo dosta promjene ritma, pa slice, pa skracena lopta i najvise naravno jakih udaraca. Lepchenko je stvarno pobjediva. Treba samo ostati miran i ponizan i mislim da ima jako dobri sanse dovi do drugog tjedna US Opena. Sretno
    vjesu
  • Obrisan korisnik02.09.2016. u 14:17
    bravo ANICE
    Obrisan korisnik
  • 53njac02.09.2016. u 09:28
    Cestitke samo naprijed
    53njac