Vodeni sportovi

Ivan i Karla Šitić najbrži u Poreču

Krešimir Bošković • nedjelja, 04.09.2016.
Ivan i Karla Šitić najbrži u Poreču

U subotu je održan tradicionalni plivački maraton „Porečki delfin“ na kojem u su najbrži bili Ivan i Karla Šitić iz KDP Split. U konkurenciji 110 plivačica i plivača, do drugih mjesta su doplivali mađarski plivač Daniel Szekelyi, koji je prošle godine pobijedio na ovom maratonu, te Antonia Buličić (KDP Split). Mjesta na postolju još su osvojili Nika Perčić (KDP Primorje) i Duje Milan (KDP Split).

Po idealnim vremenskim uvjetima uz temperaturu mora od 26 stupnjeva, označen je start ovogodišnjeg, nešto kraćeg, izdanja Porečkog delfina. Ovogodišnji maraton bio je nešto kraći od 5000 metara, a nastupilo je 27 plivačica i 84 plivača što je značilo i popriličnu gužvu na startu. Muška utrka ponudila nam je još jednu uzbudljivu završnicu pa su tako u razmaku od samo dvije sekunde cilj dotaknuli Ivan Šitić (vrijeme 51 minutu i 15 sekunda), Daniel Szekelyi i Duje Milan. Nešto manje od tri minute poslije njih do cilja stiže i četvrtoplasirani u muškom dijelu utrke, Grgo Mujan (KDP Split).

Otprilike minutu nakon Mujana do cilja stiže grupa u kojoj se nalaze nalaze tri muša plivača i pobjednica ženske utrke Karla Šitić. Prvi od njih cilj je dotaknuo Dino Špadina (KDP Split), zatim Karla Šitić pa Ivan Kukolja (KDPSR Poreč) i na kraju Petar Matić(KDP Split). Do dolaska 15-godišnjeg Lovre Krčelića (KDPSR Poreč) prošlo je dvije minute, a samo sekundu iza njega stigao je i Bruno Mažuranić (KDP Primorje).

Za Krčelićem i Mažuranićem slijedile su dvije djevojke Antonia Buličić i Nika Perčić. Brže od jednog sata plivali su još Aljoša i Andrej Pribac (oba KDPSR Poreč) te još jedan mađarski plivač Laszlo Haidun. Četvrto i peto mjesto kod djevojaka zauzele su Mađarica Fruzsina Szekelyi i Rumunjka Delia Ana Kovacs. Najmlađa natjecateljica ovogodišnjeg natjecanja bila je Lana Punek (KDPSR Poreč), a najstariji Longino Sošić (KDPSR Poreč).

Prošlog tjedna je održan 41. Faros maraton dužine 16 kilometara. Pobjednici ovogodišnjeg Farosa postali su Talijan Mateo Furlan i Njemica Angela Maurer. Druga mjesta su pripala Duji Milanu i Ruskinji Aygul Sagirovoj, dok su treći bili Nizozemac Lars Bottelier i Slovenka Špela Perše. Ovo natjecanje je ujedno i Prvenstvo Hrvatske na 16000 metara tako da je Duje Milan uz drugo mjesto ukupnog poretka, obranio i naslov prvaka Hrvatske. Do drugog i trećeg mjesta doplivali su njegovi klupski kolega Ivan Šitić i Grgo Mujan. Kod djevojaka, prvakinja Hrvatske postala je Karla Šitić ispred Antonie Buličić i Nike Perčić.

Sezona daljinskog plivanja u Hrvatskoj približila se samom kraju. U vikendu koji je pred nama na rasporedu je posljednje ovogodišnje Cro Cup natjecanje, maraton Sv. Eufemije u Rovinju, te Europsko juniorsko prvenstvo u Piombinu (Italija), kao i Europsko veteransko prvenstvo u Rijeci.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!