Tenis

Konjuh noćas protiv Radwanske: "Jedino moram igrati vlastitu igru"

Sportnet • ponedjeljak, 05.09.2016.
Konjuh noćas protiv Radwanske: "Jedino moram igrati vlastitu igru"
Foto: EPA

"Ana Konjuh je ime o kojem ćete slušati sljedećih godina u Wimbledonu". Time su mnogi ugledni teniski kroničari otvorili svoje tekstove, koji su za temu imali, u svakom pogledu, bolan poraz Ane Konjuh od Agnieszke Radwanske u drugom wimbledonskom krugu, otprije dva mjeseca.

AUTOR: Jurica Godina

I puno prije od nekog od sljedećih Wimbledona, o mladoj Dubrovkinji sluša teniska javnost. Točnije, o njezine tri sjajne pobjede na US Openu i prvom plasmanu u drugi tjedan Grand Slam turnira. O igri koja joj je donijela priliku za uzvrat Radwanskoj. Priliku za sadašnje iskorištenje onih triju prošlih neiskorištenih meč-lopti u All England Clubu.

Konjuh vs. Radwanska

Ana Konjuh

WTA renking: 92.

Naslovi na WTA turnirima: 1

Omjer u ovoj sezoni: 23-19

Agnieszka Radwanska

WTA renking: 4.

Naslovi na WTA turnirima: 19

Omjer u ovoj sezoni: 36-13

Međusobni omjer: Radwanska 1-0 (Wimbledon, 2016.)

Ana Konjuh u meč ulazi u nefavoriziranom položaju. Ali, puno važnije, i bez pritiska, iako si ga je djelomično nametnula željom za uzvratom. U toj želji jedino je važno da - ne izgori.

"Sjećam se da sam imala tri meč-lopte. I na svakoj sam promašila forhendom. Zaista sam se nadala da ću dobiti novu priliku. Jer ću je iskoristiti. Ona je sjajna igračica, igra obrambeno, ali mislim da jedino moram igrati vlastitu igru. Nadam se da se neće dogoditi ništa slično kao ono što se dogodilo u Wimbledonu.", kazuje Konjuh u razgovoru za službenu stranicu turnira.

Osvrnula se i na svoju cjelokupnu tenisku godinu. "Sezona nije bila najbolja do sada, ali sada, pri kraju radim ono što nisam uspijevala u prvom dijelu godine.

Radwanska je u odličnoj formi. Nije izgubila ni set u New Havenu, kao ni u prvom njujorškom tjednu. S druge strane, Konjuh podiže razinu igre, postaje sigurnija. A bolnu situaciju s Wimbledona je karakterno vrlo brzo prebrodila. Neka djelić sportske sreće noćas bude na njezinoj strani, zaslužila je.

Meč Konjuh i Radwanske na rasporedu je u večernjem dijelu programu na stadionu Arthur Asheu, a trebao bi početi oko 3.00 sata po hrvatskom vremenu u noći s ponedjeljka na utorak.

Ranije, večeras oko 21.00 sati po našem vremenu će Ivo Karlović, kako je najavio, asovima u lov na četvrtfinale. Protivnik - Kei Nishikori.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!