Rukomet

PSG i Füchse pridružili se Kielceu u polufinalu Super Globea

Branimir Korać • ponedjeljak, 05.09.2016.
PSG i Füchse pridružili se Kielceu u polufinalu Super Globea
Foto: EPA

Parižani i Berlinčani očekivano su izborili mjesto u polufinalu Super Globea. PSG bio je bolji od Esperancea iz Tunisa dok je Füchse svladao katarsku Lakhwiyu...

Sva tri europska predstavnika plasirala su se u polufinale Super Globea, a nakon Kielcea, to su učinili i PSG i Füchse Berlin. PSG je imao nešto lakši posao i svladao je s 38:31 Esperance iz Tunisa.

Iako je Thierry Omeyer "uzeo dan odmora" i praktički ništa nije mogao obraniti (1/15), Parižani su otišli do pobjede. Omeyera nije išlo, ali zato nije podbacio Gorazd Škof koji je u dresu PSG-a debitirao sasvim korektnim nastupom uz skupljenih deset obrana.

Tunižani su dosta dugo držali priključak, bili su na samo gol zaostatka sredinom drugog poluvremena, ali onda su se Parižani počeli odvajati i otišli na četiri razlike, a u samoj završnici s pet uzastopnih golova pobjegli su na plus osam i mirno završili posao.

Predvodili su ih novaci Uwe Gensheimer s deset golova i Nedim Remili sa sedam dok je Luka Stepančić postigao tri pogotka.

Super Globe, četvrtfinale

PSG - Esperance 38:31

PSG: Škof (10 obrana), Omeyer (1 obrana), Gensheimer 10, Mollgaard 1, Accambray 1, Stepančić 3, Remili 7, Kempf 4, L.Karabatić 2, Hansen, Narcisse 4, Nielsen 3, N.Karabatić 3, M'Tima.

Esperance: Maggaiz (11 obrana), Bhar, Aissa 1, Abdelli, Trabelsi, Boughanmi 9, Slahdji, Hammed 1, Jallouz 2, Chouiref 1, Ben Ali 1, Boukadida, Alouini 3, Amri, Mahmoudi 13, Jaziri.

Füchse je rezultatski teže došao do pobjede protiv Lakhwiye, slavio je s 27:25, ali nije bilo baš toliko neizvjesno koliko rezultat sugerira. Nijemci su imali susret pod kontrolom i u završnici su Katarani smanjili zaostatak.

U zadnjih deset minuta berlinska momčad vodila je i s pet golova prednosti, održavala je vodstvo do kraja, a u zadnje dvije minute domaćin je uspio tek smanjiti zaostatak na konačnih minus dva.

Dobri su bili Hrvati u dresu Füchsea, Vuković i Kozina postigli su po četiri gola, a Gojun je odrađivao svoj dio posla u obrani.

Super Globe, četvrtfinale

Füchse Berlin - Lakhwiya 27:25

Füchse: Heinevetter (13 obrana), Stochl (1 obrana), Wiede 2, Elisson 1, Vuković 4, Struck, Gojun, Nenadić 8, Tonnesen 1, Plaza Jimenez, Lindberg 3, Zachrisson 1, Faeth 1, Reissky, Kozina 4, Drux 2.

Lakhwiya: Al Abdulla (1 obrana), Elmalem (6 obrana), Ahmed, Roine, Ramadan 3, Eissa 4, Stjepanović, Chaieb 2, Žedik, Sinen 3, H.Madadi 1, A.Madadi 1, Elahmar 8, Vuglač, Ramazan 3, Al Hashmi.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!