Tenis

Konjuh: "Mislim da nije imala nikakvih odgovora"

Sportnet • utorak, 06.09.2016.
Konjuh: "Mislim da nije imala nikakvih odgovora"
Foto: EPA

"Neustrašiva udaračica Ana Konjuh", kako su ju prozvale svjetske agencije, fantastičnim je tenisom postala prva hrvatska igračica u četvrtfinalu Grand Slam turnira nakon Karoline Šprem, koja je 2004. bila među najboljih osam u Wimbledonu.

AUTOR: Jurica Godina

Uistinu, neustrašiva je bila njezina igra protiv Agnieszke Radwanske, četvrte nositeljice, nekoć finalistice Wimbledona i druge igračice svijeta. Zabila je 38 winnera, za razliku od devet izravnih poena Radwanske. Odlična i na servisu, šest asova, čime se popela na drugo mjesto po broju pogođenih as servisa na ovogodišnjem US Openu. Bolja je tek ona najbolja, Serena Williams.

Vezane vijesti

Za Konjuh je zadovoljština tim veća jer je uzvratila Poljakinji za bolan, suzama popraćen wimbledonski poraz prije dva mjeseca. Radwanska je tada bila sretnija, no, ovaj put se sreća okrenula, barem tako Poljakinja smatra. Naime, uvjeti ispod zatvorenog krova, koji je zatvoren zbog rizika od kiše, nisu joj odgovarali, ljutito je priznala.

"Rizik od kiše? Uvijek postoji rizik od kiše. Ne shvaćam zašto je krov bio zatvoren", kazala je Radwanska, osvrnuvši se i na svoju igru.

"Nisam mogla ništa više učiniti. Zaista sam pokušavala, ali bila sam prespora", istaknula je Poljakinja.

Ana Konjuh nije krila sreću. "Rekla sam sebi - ostani u igri, nemoj žuriti. Vrlo sam uzbuđena zbog moje izvedbe. Servis je bio prilično dobar. Mislim da nije imala nikakvih odgovora na moju igru."

Njoj uvjeti nisu smetali. "Nije bilo vjetra ni sunca, ni ničega što bi me ometalo. Samo sam igrala svoju igru i dala najbolje od sebe", zaključila je Dubrovkinja.

Sljedeća, četvrtfinalna suparnica je Karolina Pliškova, 11. nositeljica koja je u infarktnom meču izbacila Venus Williams. Čehinja je, jasno, favoritkinja u tom meču. Ali, bila je i Radwanska...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik06.09.2016. u 19:45
    imamo i Pavića u polufinalu mješovitih parova
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.09.2016. u 11:32
    Bravo, ali loptu na zemlju i ne curi stavljati pritisak ona se treba probiti tek najvaznije da bude posvecena tenisu i da vjeruje da moze rezultati ce sami doci onda
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.09.2016. u 11:18
    Nadigrala četvrtu nositeljicu i to glatko u dva seta i postigla ranking karijere na WTA LIVE. Samo naprijed Ana; nedaj se zaustaviti. Ti si nam jos jedina ostala na US Openu! SRETNO!
    Obrisan korisnik