Rukomet

Vujović: "Vardar je favorit, ali pokazat ćemo da je Zagreb ozbiljna momčad"

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 12.09.2016.
Vujović: "Vardar je favorit, ali pokazat ćemo da je Zagreb ozbiljna momčad"
Foto: FaH

U utorak od 17:45 na rasporedu je derbi susret drugog kola SEHA lige, Vardar u Skoplju dočekuje PPD Zagreb. Plinari ulogu favorita očekivano prepuštaju domaćinu, ali se ne predaju unaprijed...

Pred Zagrebom je težak ispit, u utorak gostuje u Skoplju gdje ga očekuje Vardar. Makedonci su vrlo snažan protivnik, ali Stefan Vujić tvrdi kako Zagreb bez obzira na to ide na pobjedu.

"Pred nama je izuzetno teška utakmica, očekuje nas jako kvalitetan i opasan Vardar. O njemu ne treba previše pričati, svi ovi novi dolasci dovoljno govore o njihovim daljnjim ambicijama, tako da sigurno neće biti lako. Mi kao i u svakoj utakmici idemo na pobjedu, dat ćemo sve od sebe, a rezultat će pokazati tko je bolji u ovom trenutku."

U posljednjem susretu Vardar je igrao protiv Veszprema kojeg je svladao puno lakše od očekivanja s čak sedam golova razlike što je iznenadilo i Vujića.

"Pobjeda Vardara nije me iznenadila, ali iznenadila me razlika s kojom su pobijedili. Očekivao sam jako gustu utakmicu, ali na kraju je Vardar slavio sa sedam golova razlike. Nije to iznenađenje samo za mene već i za široki auditorij rukometnih poznavatelja. "

U ovom susretu hrvatski prvak bit će lišen pomoći Domagoja Pavlovića i Luke Šebetića koji su ozlijeđeni i duže će odsustvovati.

"Na žalost, ozljede Pavlovića i Šebetića su takve da iziskuju malo duži oporavak, ali mi moramo sisnuti zube i pokrpati te rupe koje su očigledne. Kako kažu - koga nema bez njega se mora, a da nam nedostaju, nedostaju nam užasno."

Trener Plinara Veselin Vujović stavlja domaćina u ulogu favorita, ali očekuje dobar nastup svojih igrača.

"Vardar je u prva dva kola odigrao dosta suzdržano protiv Bresta i Metalurga, ali onda je potpuno nadigrao Veszprema, možda i najbolju momčad u Europi i pokazali su da su strašan i ozbiljan sastav. Sigurno je da su favoriti jer igraju doma i s obzirom na sastav koji trenutno imaju. Nama nedostaju Pavlović i Šebetić da bi bili u izdanju kakvo očekujem, ali sigurno je da nas čeka velika utakmica u kojoj će Zagreb pokazati da je ozbiljna momčad, sudionik Lige prvaka. Očekujem dobru utakmicu i ako je moguće našu pobjedu."

SEHA liga, skupina A

1Motor Zaporožje 10314:274+4024
2Vardar Skoplje 10319:291+2824
3Prešov 10262:242+2015
4Vojvodina 10269:265+415
5Nexe Našice 10299:268+3112
6BSU 10235:358-1230

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!