Vodeni sportovi

Karla Šitić i Matteo Furlan pobjednici posljednjeg Cro Cup maratona ove sezone

Krešimir Bošković • srijeda, 14.09.2016.
Karla Šitić i Matteo Furlan pobjednici posljednjeg Cro Cup maratona ove sezone

Subotnjim plivačkim maratonom u Rovinju završena je ovogodišnja sezona Cro Cupa. Pobjednici maratona „Sv. Eufemija 2016“ postali su Matteo Furlan i Karla Šitić. Uz Furlana su se na muškom postolju našli njegovi sunarodnjaci Federico Del Pup i Andrea Crevatin , dok su kod djevojaka razloga za slavlje imale, uz Karlu Šitić, i Nika Perčić i Lucija Aralica.

Na posljednjem ovogodišnjem Cro Cup natjecanju nastupilo je 15 plivačica i 54 plivača. Iako je prije samog starta padala lagana kišica samo natjecanje je održano po odličnim uvjetima za plivanje. Temperatura mora je bila vrlo ugodnih 24 °C. Iako je jedno od glavnih obilježja rovinjske utrke jaka morska struja koja obično natjecateljima otežava, ove godine ni ona nije bila iznimno jaka.

Samo nešto više od 67 minuta trebalo je trojcu Furlan, Del Pup, Crevatin da stigne do cilja. Gotovo tri minute nakon njih do cilja stiže i Karla Šitić, a odmah za njom i Ivan Kukolja član KDPSR Poreč. Peto mjesto u muškoj konkurenciji osvojio je Danijel Lalić (KDP Donat) koji je za najbržima zaostao malo više od šest minuta, a odmah iza njega utrku je završila i drugoplasirana djevojka Nika Perčić (KDP Primorje). Na dolazak sljedećeg plivača čekalo se gotovo pet minuta, a tad je do cilja stigao mladi Lovro Krčelić (KDPSR Poreč) kojeg je sa gotovo dvadeset sekundi zaostatka pratila trećeplasirana djevojka Lucija Aralica (KDP Donat).

Deseti natjecatelj koji je stigao do cilja bio je Matija Mužina (PK Delfin) čiji je zaostatak za najbržima iznosio gotovo 15 minuta. Razlog ovako velikim razlikama treba tražiti u činjenici da je veliki broj najboljih hrvatskih plivača propustio utrku u Rovinju zbog nastupa na Europsko juniorskom i Europskom veteranskom prvenstvu. Četvrto mjesto kod djevojaka osvojila je Dina Levačić (KDP Split), dok se na peto mjesto plasirala Natali Žgomba(KDPSR Poreč). Po završetku utrke došlo je do diskvalifikacije jednog plivača.

Zbog ranije spomenutog razloga na utrci u Rovinju nisu sudjelovala tri najbolja plivača u poretku ovogodišnjeg Cro Cupa Duje Milan, Ivan Šitić i Grgo Mujan sva trojica članovi KDP Split, kao ni njihova klupska kolegica Antonia Buličić koja je zauzela drugo mjesto u ukupnom poretku Cro Cupa za sezonu 2016. Oni su, uz Petru Mijić (KDP Split) predstavljali Hrvatsku na Europskom juniorskom prvenstvu u Piombinu. Najbolji rezultat u Piombinu ostvario je Duje Milan koji je mušku utrku na 10 km završio na sedmom mjestu. Hrvatska štafeta u sastavu: Šitić, Milan, Buličić, Mijić zauzela je deveto mjesto. Uz Duju Milana u muškoj utrci na 10 km nastupio je i Ivan Šitić koji je utrku završio na 17. mjestu. Antonia Buličić je žensku utrku na 5 km završila na 18., a Petra Mijić na 20. mjestu. U muškoj utrci na 7,5 km nastupio je Grgo Mujan te je zauzeo 19. mjesto.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!