Nogomet

Dinamo poražen u Lyonu na startu Lige prvaka mladih

Branimir Korać • srijeda, 14.09.2016.
Dinamo poražen u Lyonu na startu Lige prvaka mladih
Foto: EPA

Prvi nastup mlade Dinamove momčadi u ovosezonskom izdanju Lige prvaka, završen je porazom. Modri su gostovali kod Lyona koji je odnio pobjedu 2:0...

Nakon što je prošle sezone zbog administrativne pogreške izgubio priliku otići jako daleko, Dinamo je s istom ambicijom ušao u novu sezonu. Međutim start nije bio dobar, igrači Marija Cvitanovića poraženi su u Lyonu s 2:0.

Modri nisu briljirali, odigrali su utakmicu s malo prilika i nisu se uspjeli nametnuti Francuzima. Lyon se pokazao kao čvrsta momčad, a osim toga iskoristio je dvije dobre prilike i na kraju zasluženo slavio.

Nije krenulo loše, Dinamo je bio bolji u početnim minutama kada je i stvorio nekoliko prilika, ali ono što nije on napravio, napravili su Francuzi u 18.

Portugalac Quentin Vieira doveo je Lyon u vodstvo i to iz drugog pokušaja nakon što mu je prvi zaustavila vratnica.

Primljeni pogodak loše je utjecao na Modre koji do kraja prvog dijela nisu izgledali dobro i Lyon je mogao i povećati prednost da vratnica još jednom nije spasila goste.

U ranoj fazi drugog dijela domaćin povećava prednost pogotkom Myzianea Maolide i Modri su u problemima. Pokušavali su do kraja susreta doći do smanjenja zaostatka, ali nije išlo.

Dodatno loša vijest su dva žuta kartona za Davora Lovrena u završnici susreta što znači da će propustiti sljedeću utakmicu.

Liga prvaka mladih, prvo kolo:
Lyon - Dinamo 2:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • msc14.09.2016. u 17:36
    tko zna možda umjesto mladih ovaj put stariji naprave bolji rezultat?
    msc