Tenis

Prvi par svijeta nemoćan protiv sjajnih Čilića i Dodiga!

Jurica Godina • subota, 17.09.2016.
Prvi par svijeta nemoćan protiv sjajnih Čilića i Dodiga!
Foto: FaH

Marin Čilić i Ivan Dodig pobjedom protiv Pierre-Huguesa Herberta i Nicolasa Mahuta donijeli su Hrvatskoj drugi bod i doveli je pred vrata prolaza u finale Davis Cupa! Sjajan meč Čilića i Dodiga i na kraju pobjeda 7:6, 5:7, 7:6, 6:3...

Očekivano, Čilić je kao i u Portlandu "utrčao" u dvoboj parova netom prije početka. Međugorski dvojac pokazao je iznimnu koncentraciju u glavnini najvažnijih trenutaka meča. Čilić je ponovno bio fantastičan na prijemu, a bio je to tek djelić izvanredne izvedbe hrvatskog para.

Servisi su se skupo prodavali, jer oba su para ponudila vrlo malo na vlastitom početnom udarcu, odnosno, ponudila su pokoju break-loptu jedino kada bi ju suparnici zaradili svojom igrom. U meču vrlo visoke razine tenisa u paru odlučivale su minorne sitnice. Pojedine lopte u ključnim trenucima, koje su ponajviše otišle na hrvatsku stranu.

Herbert i Mahut su započeli autoritativno, dajući do znanja da su prvi par na svijetu i aktualni osvajači Wimbledona. Spreman odgovor ponovno su, kao i protiv braće Bryan, imali Čilić i Dodig. Od početka su bili puni energije, a dodatnu pomoć dala im je ovaj put ipak mnogobrojnija i energičnija publika.

Hrvatski par je u šestom gemu spašavao tri break-lopte i pokazao da su i te kako sposobni odigrati najbolje u trenucima kada se lome setovi. Priliku su izborili u 11. gemu, no, i Francuzi su bili pribrani na servisu. Odluka je, stoga, pala u tie-breaku, koji Čilić i Dodig odigravaju fantastično i osvajaju ga rezultatom 8:6.

Drugi set bio je vrlo sličan. Utvrde na servisu nisu se rušile, sve do 11. gema kada Francuzi odnose break te, gem kasnije, i set. Nije bilo nikakvih naznaka da bi ijedan par mogao posustati, te je i treća dionica, pokazat će se prijelomnom, bila gotovo identična, ali uz još više drame, neizvjesnosti i velikih poena.

Čilić i Dodig servisom su započeli taj set i tu prednost imali su namjeru iskoristiti u trenucima kada su Francuzi servirali za ostanak u setu. Najprije je u desetom gemu izborena prva set-lopta, no, Herbert ne daje ni trunku prilike. Slično i dva gema kasnije. Tie-break je opet bio odlučujući.

I opet ga je međugorski duet odigrao izvanredno. Sijevali su neobranjivi udarci s osnovne linije na koji Francuzi na mreži nisu imali odgovora. Servis i prijem također su bili sjajni kod obojice hrvatskih igrača, a sve je to nagrađeno vodstvo od 2:1 u setovima, iako francuski servis još nije pao do toga trenutka.

Ali je zato srušen već na početku četvrtog seta. Čilić i Dodig djelovali su samouvjereno kao i u svakom trenutku, dok su Herbert i Mahut počeli padati. Drugi obrat stigao je u devetom gemu, kada Međugorci ostavljaju Francuze bez osvojenog poena na servis i odnose pobjedu. Veliko slavlje u Zadru tada je započelo...

U nedjelju će Čilić imati šansu da odvede Hrvatsku u finale. Suparnik će mu biti Richard Gasquet. Zatreba li, za peti meč je spreman Borna Ćorić, koji je ove godine i protiv Belgije i protiv SAD-a slavio u odlučujućem dvoboju.

Davis Cup, polufinale:

HRVATSKA - FRANCUSKA 2:1

Subota: Marin Čilić/Ivan Dodig - Pierre-Hugues Herbert/Nicolas Mahut 7:6 (8), 5:7, 7:6 (6), 6:3.

Petak: Ćorić - Gasquet 0:3, Čilić - Pouille 3:1.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik17.09.2016. u 19:52
    Yessss! Jos samo sutra jedan meč dobiti i HRVATSKA u finaluuuuuuuuu! Svaka čast dečki!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.09.2016. u 19:15
    BRAVO!!! Tako se igra za Hrvatsku, DOdig frnomenalan u 3. i 4. setu. Marin je bio dobar čitav meč, jedino na samom početku je bilo malih problema, inače maksimalno siguran. Ajmo sutra po finale.
    Obrisan korisnik