Vodeni sportovi

Ukupne pobjede za Karlu Šitić, Duju Milana i KDP Split

Krešimir Bošković • subota, 17.09.2016.
Ukupne pobjede za Karlu Šitić, Duju Milana i KDP Split

Danas je u Zadru održano proglašenje najboljih natjecatelja u Cro Cupu za ovu godinu. Kao i cijele sezone i ovaj put su u glavnoj ulozi bili članovi Kluba daljinskog plivanja Split koji su ostvarili pobjede u ekipnom dijelu natjecanja u obje konkurencije. I pojedinačni naslovi u obje konkurencije pripali su članovima KDP Split, Karli Šitić i Duji Milanu.

Nakon deset otplivanih maratona u Rijeci, Zadru, Silbi, Omišu, Raslini, Istu, Crikvenici, Starom Gradu, Poreču i Rovinju danas je na red došlo proglašenje najboljih daljinskih plivača u Hrvatskoj. Osim hrvatskih plivača u natjecanju Cro Cupa nastupaju plivači iz Slovenije i Italije koji plivaju za pojedine hrvatske klubove.

Najbolja plivačica u Cro Cupu postala je Karla Šitić (KDP Split) koja je nastupila na osam plivačkih maratona te je na svih osam osvojila maksimalan broj bodova. Ipak, na Faros maratonu nije stigla do pobjede, ali je bila najbolja u konkurenciji plivačica koje se natječu u Cro Cupu. Uz naslov pobjednice Cro Cupa Karla je ove sezone postala i državna prvakinja na 5 km, 10 km i 16 km, prvakinja Dalmacije na 10 km te je ostvarila pobjedu na međunarodnom maratonu Jarak - Šabac u dužini 19 km.

Na drugom mjestu u ukupnom poretku djevojaka završila je Antonia Buličić još jedna članica splitskog kluba koja je i na državnim prvenstvima na 5km i 16 km također zauzela drugo mjesto, a uz to je zauzela treće mjesto na Prvenstvu Dalmacije na 10 km. Antonia je i prošle godine bila druga u ukupnom poretku Cro Cupa.

Treće mjesto pripalo je prošlogodišnjoj pobjednici Niki Perčić članici KDP Primorje iz Rijeke. Nika je ove sezone osvajala treća mjesta na državnim prvenstvima na 5 km, 10 km i 16 km.

Na četvrtom mjestu ostala je Doris Beroš (KDP Split) koja je jedina djevojka uz Karlu Šitić koja je pobijedila na utrkama Cro Cupa i to u Raslini i Crikvenici. Peta je bila Aleksandra Stević (KDPSR Poreč), dok je šesto mjesto pripalo Dini Levačić (KDP Split) koja je u ovoj sezoni ostvarila veliki uspjeh osvojivši treće mjesto u ukupnom poretku FINA Grand Prixa.

U ekipnom poretku kod djevojaka uvjerljivu pobjedu ostvarile su članice KDP Split (Karla Šitić, Antonia Buličić i Doris Beroš) ispred KDPSR Poreč (Aleksandra Stević, Lana Puneki Natali Žgomba) te KDP Donat iz Zadra (Lucija Aralica, Petra Rudić i Antonela Šimičević).

Kod muškaraca, u pojedinačnoj konkurenciji, je slavio prošlogodišnji pobjednik Duje Milan (KDP Split) koji je naslovu pobjednika Cro Cupa dodao i naslove državnog prvaka na 5 km i 16 km te druga mjesta na državnom prvenstvu na 10 km kao i na Prvenstvu Dalmacije na 10 km. Uz to je, poput Karle, ostvario pobjedu na međunarodnom maratonu Jarak - Šabac.

Drugo mjesto pripalo je njegovom klupskom kolegi Ivanu Šitiću koji je aktualni državni prvak na 10 km, drugi na 16 km te prvak Dalmacije na 10 km. Do trećeg mjesta stigao je Grgo Mujan još jedan član KDP Split, ujedno trećeplasirani sa državnog prvenstva na 16 km.

Na četvrtom mjestu završio je Ivan Kukolja član KDPSR Poreč, drugoplasirani sa državnog prvenstva na 5 km. Peto mjesto pripalo je trenutno najboljem hrvatskom veteranu Petru Matiću (KDP Split), dok je na šestom mjestu završio Dino Špadina (KDP Split) trećeplasirani sa državnog prvenstva i Prvenstva Dalmacije na 10 km.

U momčadskom poretku su, baš poput njihovih klupskih kolegica, do uvjerljive pobjede stigli članovi KDP Split (Duje Milan, Ivan Šitić, Grgo Mujan) ispred KDPSR Poreč (Ivan Kukolja, Andrej i Aljoša Pribac) i KDP Donat (Dražen Adžić, Filip Erceg, Alen Fain).

Nova sezona daljinskog plivanja u Hrvatskoj početi će u lipnju sljedeće godine.

FOTO: Vedran Buličić

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik18.09.2016. u 21:50
    da ne otvaram članakpojasnite malo o čemu se radi?
    Obrisan korisnik
  • Sejlor18.09.2016. u 21:32
    Oduvijek sam cijenio ovaj teski sport, svaka cast KDP-u.
    Sejlor
  • Duje7718.09.2016. u 21:31
    Bravo svima na sezoni za pamćenje.
    Duje77