Ostali sportovi

Michaelu van Gerwenu šesta titula na European Touru

Petar Jenjić • ponedjeljak, 19.09.2016.
Michaelu van Gerwenu šesta titula na European Touru

Svjetski broj jedan Michael van Gerwen osvojio je šestu titulu na European Touru ove sezone. U finalu turnira u njemačkom Sindelfingenu svladao je Petera Wrighta rezultatom 6:2.

Michael van Gerwen nastavio je s pobjedama. Nakon slavlja u Meulheimu, svjetski broj jedan ponovno je došao do naslova, a ovaj je put nadigrao Škota Petera Wrighta.

Dan je Nizozemcu započeo 6-3 pobjedom na Steveom Beatonom. Bio je to meč u kojem se dosta mučio sa izlazima. Pobjedu je zaključio 128 izlazom.

Istim je rezultatom u četvrtfinalu prošao Gerwyna Pricea. Iz ove pobjede vrijedi izdvojiti 170 izlaz u trećem legu. U polufinalu je bez izgubljenog lega nadigrao Belgijca Kima Huybrechta.

S druge strane Wright je započeo dan sa 6:1 pobjedom nad Joeom Cullenom. Za pobjedu je bio i više nego dovoljan prosjek od 102.68.

Četvrtfinale bilo je kobno za Jamesa Wadea. Slavio je rezultatom 6:3, a za pobjedu je pogodio 145 izlaz. U polufinalu je nadigrao Raymonda van Barnevelda sa 6:2.

Nizozemac je počeo finale sjajno. Nakon odličnog otvaranja, van Gerwen je napravio break i pogodio prvu 180-ku. U četvrtom je legu pokazao svu svoju klasu, pogodivši izlaz na 164 i činilo se da će sve vrlo brzo završiti.

Pri vodstvu 5:0 promašio je dvostruko 13 za slavjle bez izgubljenog lega. Wright je iskoristio jednu od rijetkih pogrešaka i izašao na 101. Iako je uzvratio s breakom u sljedećem legu, Wright nije uspio dalje parirati Nizozemcu te završio sa prosjekom 105.38.

Ovo je bio četrnaesti trofej za van Gerwena na European Touru u karijeri i iznova je uvijek sretan: „Radio sam sve u svojoj moći da osvojim turnir. Kao i za ovaj, borit ću se da osvojim i svaki sljedeći. Ovo mi je prva pobjeda ovdje i zato je još posebnija.“

European Tour, finale:
Michael van Gerwen – Peter Wright 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!