Tenis

Dodig se nije uspio vratiti pobjedama u singlu

Jurica Godina • srijeda, 21.09.2016.
Dodig se nije uspio vratiti pobjedama u singlu
Foto: EPA

Posljednju pojedinačnu ATP pobjedu Ivan Dodig ostvario je još za vrijeme travnate sezone, a loš niz u singlu nije uspio prekinuti ni u Metzu, na dvoranskom turniru iz serije 250, gdje je u prvom kolu poražen od Tunižanina Maleka Jazirija.

Nakon sjajnog Davis Cup vikenda, u kojem je s Čilićem svladao prvi par svijeta u subotnjem ogledu, Dodig se u Metzu pokušao barem djelomice vratiti u pravu formu u singlu. No, Jaziri, koji je prošlog tjedna osvojio jaki challenger u Istanbulu, bio je prejak suparnik.

Tunižanin je sjajno servirao, te praktički ostavio Dodiga bez ikakve šanse na početkom udarcu. Ni Dodig nije zaostajao što se tiče servisa, no, u presudnim trenucima upravo je taj udarac zakazao, poput početka tie-breaka drugog seta, kada Međugorac čini dvostruku pogrešku i na najgori mogući način otvara gem koji je za njega značio poraz ili ostanak u meču. Jer, u prvom setu je poražen, i to izgubivši servis u desetom gemu.

U drugoj dionici su obojica držala servis, ali Dodig se u trinaestoj igri nije uspio vratiti u meč. Kao i tijekom čitavog meča, Jaziri je odigrao odlične poene, kvalitetno reternirao i zadavao probleme Dodigu svojom pokretljivom i preciznom igrom.

U konkurenciji parova prvo kolo je uspio proći Mate Pavić. Zajedno sa svojim stalnim suigračem Michaelom Venusom u tri seta je svladao kombinaciju Gonzalez/Marrero. Sljedeći suparnici su im Monroe i Sitak.

ATP Metz, pojedinačno, 1. kolo
Malek Jaziri (Tun) - Ivan Dodig (Hrv) 6:4, 7:6 (3).

ATP Metz, parovi, 1. kolo
M. Pavić/Venus (3) - S. Gonzalez/Marrero 5:7, 6:1, 11:9.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!