Tenis

Ana Konjuh i dalje bez izgubljenog seta, za 80 minuta do polufinala u Guangzhouu

Branimir Korać • četvrtak, 22.09.2016.
Ana Konjuh i dalje bez izgubljenog seta, za 80 minuta do polufinala u Guangzhouu
Foto: EPA

Ana Konjuh upisala je i treću pobjedu u dva seta u Kini i prošla je u polufinale turnira u Guangzhouu. Amerikanku Jennifer Brady svladala je sa 6:4, 7:5...

80 minuta trebalo je Ani Konjuh za pobjedu protiv 123. igračice svijeta Jennifer Brady koju je svladala sa 6:4, 7:5 i tako došla do polufinala turnira u Guangzhouu.

Konjuh je odigrala još jedan vrlo dobar meč, imala je kontrolu u svojim rukama i očekivano svladala Amerikanku koja ipak nije njezine klase.

Brady je kroz prvo kolo prošla nakon što joj je Ruskinja Pivovarova predala meč u trećem setu, a u drugom je iznenadila Crnogorku Danku Kovinić pobjedom u dva seta. S druge strane Konjuh je upisala dvije pobjede u dva seta protiv Marije i Šapatave.

U ovaj meč hrvatska igračica krenula je odlično, napravila je break već u prvom gemu i Amerikanka se nije uspjela vratiti u set iako je imala priliku. Kod 5:4, u trenutku kada je Konjuh servirala za set, Brady je došla do 0:40, imala ukupno pet break lopti i nije ih iskoristila.

Drugi set odlučen je u završnici kada je Konjuh kod 5:5 stigla do 30:40, uspjela je oduzeti servis protivnici i nakon toga mirno odservirati za meč.

Polufinale donosi joj Jelenu Janković ili Sabine Lisicki, ugledna imena, ali igračice koje su daleko od one prave forme i protiv kojih Konjuh ima dobre šanse.

WTA Guangzhou, četvrtfinale:
Ana Konjuh (Hrvatska, 3) - Jennifer Brady (SAD) 6:4, 7:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik22.09.2016. u 11:48
    Potpuno opravdava svoj status treće nositeljice na ovom turniru! Ide jako dobro, prije svega prvi servis. Samo dalje tako Ana! SRETNO u polufinalu!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik22.09.2016. u 11:29
    Bravo Ana,, ajmo dalje
    Obrisan korisnik
  • Ivo Krečak22.09.2016. u 11:03
    Bravo Ana!!
    Ivo Krečak