Tenis

Konjuh nije iskoristila mnoštvo prilika protiv iskusne Janković

Jurica Godina • petak, 23.09.2016.
Konjuh nije iskoristila mnoštvo prilika protiv iskusne Janković
Foto: EPA

U duelu iskustva i s druge strane potpuno razumljivog nedostatka istog, Jelena Janković je svladala Anu Konjuh u polufinalu WTA turnira u Guangzhouu rezultatom 7:5, 7:6 (7).

Prava je šteta što mlada hrvatska igračica nije ukrotila priliku, čijim bi iskorištenjem mogla napasti drugi WTA naslov (nakon Nottinghama lani). Tu mogućnost Konjuh je zapravo sama sebi pripriječila, nakon što je u polufinalu Guangzhoua činila pogreške u presudnim trenucima.

Puno uspona i padova, kao što to donosi svaki izjednačeniji WTA meč, vidjeli smo u meču Ane Konjuh i Jelene Janković. Srpska igračica je meč otvorila dvostrukom pogreškom, čime je nastavila u idućim gemovima, no, 18-godišnja Hrvatica nije uspjela doći do obrata. Zato jest iskusna Janković, poslije čega je povela 4:1. Konjuh se vratila na 4:4 u prvom setu, u desetom gemu spašavala set-lopte, da bi u dvanaestom ipak pokleknula.

Lopte 37. igračice svijeta nisu bile zahtjevne za Konjuh, koja se nažalost mučila s neprisiljenim pogreškama. U zamku ju je počesto lovila suparnica, no, još češće bi Konjuh ispustila priliku poentirati.

Ipak, meč je daleko od završetka, odlučna je bila Konjuh nakon izgubljenog uvodnog seta. Pokazala je to idealnim ulaskom u drugi, kada je winnerima s osnovne linije dovela protivnicu u stanje nemoći. Nakon izvanrednih gemova Konjuh je imala prednost dvostrukog breaka. U tim je trenucima i skraćena lopta s njezinog reketa pronašla put do poena, što nije bio slučaj u ostalim fazama meča.

Međutim, ubrzo je njezina igra doživjela značajan pad. Niz dvostrukih pogrešaka, nešto bolja igra Janković te, ponovno, neprisiljene pogreške vratile se Srpkinju u igru za drugi set. Koncentracija na servisu ipak nije u potpunosti popustila. Obje su naime uspjele zadržati početni udarac za ulazak u tie-break.

Iako je tijekom drugog seta Janković često gestikulirala kako nema odgovor na igru Konjuh, suparnica to nije iskoristila. Već je potpuno vratila u igru. I prva tri poena tie-breaka bila su takva, uz tri pogreške Konjuh. No, Dubrovkinja je nakon toga pronašla nišan za svoje snažne udarce, uspjela povesti, no, set i dalje nije bio zaključen. Janković je strpljivo i sigurno došla do meč-lopte. Prvu nije iskoristila, no drugu jest.

Ipak, ovaj je meč, kao i cjelokupan uspješni turnir, još jedno vrijedno iskustvo za Anu Konjuh.

WTA Guangzhou (226.750$), polufinale:
Jelena Janković (2/Srb) - Ana Konjuh (3/Hrv) 7:5, 7:6 (7).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik23.09.2016. u 19:00
    Nema veze Ana, bit će bolje. samo hrabro naprijed!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.09.2016. u 18:28
    sve je rečeno u članku- to je dio sazrijevanja
    Obrisan korisnik
  • Ivo Krečak23.09.2016. u 17:56
    nema veze ana, idemo dalje
    Ivo Krečak
  • Obrisan korisnik23.09.2016. u 13:24
    Ma meni se čini da njoj malo više od strpljenja nedostaje koncentracije. A to dolazi s iskustvom. Izradi cijeli poen, a kad treba napraviti završni udarac onda nerijetko pogriješi. Problem su joj je i suparnice koje igraju napadački, agresivno (a koje pri tome ne griješe :-D).
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.09.2016. u 12:42
    Šteta, gledao sam meč Konjuh je sama sebe pobijedila njeno vrijeme tek dolazi neka stekne jos malo iskustva i bit ce strah i trepet svima,igra i udarci su tu samo malo vise strpljenja i to je to.
    Obrisan korisnik