Košarka

Zabok bez većih problema protiv Alkara, kao i Vrijednosnice Osijek protiv Hermes Analitice

Petar Jenjić • utorak, 27.09.2016.
Zabok bez većih problema protiv Alkara, kao i Vrijednosnice Osijek protiv Hermes Analitice
Foto: Martina Japundžić

Večeras su odigrane dvije utakmice drugog dijela prvog kruga Kupa Krešimira Ćosića. Zabok je na domaćem terenu slavio protiv Alkara rezultatom 82:68, dok su Vrijednosnice Osijek nadigrale Hermes Analiticu 94:78.

Do početka domaćeg prvenstva ostalo je još desetak dana, no natjecanje u Kupu Krešimira Ćosića već je počelo. Večeras su odigrane dvije utakmice, dok se sutra igra preostalih šest. Zabok je uspješno prošao prvu prepreku, kao i Vrijednosnice Osijek.

Zabok je u Bedekovčini dočekao momčad Alkara, koja večeras nije mogla računati na kapetana Mirka Modrića. Domaćini su bili bolji od samog početka te nakon što su tricom Zrnića poveli s 10:9, vodstvo do kraja nisu ispuštali. Gosti iz Sinja držali su priključak do pretkraj treće dionice, kada Zabok odlazi na dvocifrenu prednosti i održava je do kraja.

Najefikasniji je u redovima domaćina bio Antonio Črnjević sa 17 poena (8/10 iz igre), dok su po 11 koševa ubacili Marin Zrnić (4/8 iz igre, slobodna bacanja 1/1) i Nick Tomsick (4/5 iz igre).

Kod Alkara su najbolji bili Paško Vrlika sa 18 koševa (7/9 iz igre, slobodna bacanja 3/4) i 11 skokova te Hrvoje Vučić sa 12 poena (4/9 iz igre, slobodna bacanja 4/4) i šest skokova.

Novi prvoligaš Hermes Analitica išao je na gostovanje kod Vrijednosnica Osijek , koje nisu imale pretežak posao. Osim minimalnog zaostatka na samom početku utakmice, Osječani su bili u prednosti čitav susret. Polovicom su druge dionice prvi puta otišli na dvocifrenu razliku, koja je kasnije narasla i na +20. Gosti iz Zagreba su se uspjeli u jednom trenutku spustiti na devet koševa minusa, no više od toga nisu mogli.

Domaćine je predvodio Jalen Robinson sa 26 poena (11/13 iz igre, slobodna bacanja 2/3, dok su po 14 ubacili Jakov Mustapić (6/11 iz igre, slobodna bacanja 1/1) uz pet skokova i četiri asistencije te Domagoj Vuković (6/7 iz igre, slobodna bacanja 1/2).

Najefikasniji je kod Hermes Analitice bio Damir Mijić sa 15 poena (5/9 iz igre, slobodna bacanja 3/3), dok su po 12 koševa postigli Marko Raič (4/6 iz igre, slobodna bacanja 3/4) i Julijan Rajić (6/8 iz igre, slobodna bacanja 0/1)

Kup Krešimira Ćosića, prvo kolo:
Zabok – Alkar 82:68
Vrijednosnice Osijek – Hermes Analitica 94:78

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaTop temaHKLKup
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!