Nogomet

VIDEO: Zlatan Ibrahimović spasio Manchester United protiv Ukrajinaca

Branimir Korać • četvrtak, 29.09.2016.
VIDEO: Zlatan Ibrahimović spasio Manchester United protiv Ukrajinaca
Foto: EPA

Odigrane su utakmice drugog kola Europske lige i u preostalih šest skupina, bilo je dosta uzbuđenja i pogodaka, a ako ih je netko očekivao na Old Traffordu, nije se usrećio. Čvrsti Ukrajinci tek u drugom poluvremenu pokleknuli su protiv Uniteda...

Skupina A

Manchester United - Zorja 1:0

Niti Zorja nije uspjela prekinuti seriju nepobjedivosti Uniteda na Old Traffordu u europskim natjecanjima. Taj niz povećan je na 12 utakmica iako su Ukrajinci stvorili dosta problema Unitedu i dugo se držali u egalu.

Domaćini su očekivano dominirali susretom od samog početka i u 20. minuti centimetri su ih dijelili od pogotka, odlično je pucao Marcus Rashford, ali pogodio je samo gredu.

U drugom dijelu United je ipak došao do tri boda. Prvo je Paulinho zabrinuo Old Trafford, ali Romero je dobro obranio njegov pokušaj da bi odmah nakon toga Manchester poveo.

Iako je imao i boljih situacija, poveo je golom Zlatana Ibrahimovića koji je pratio let lopte koju je uputio Wayne Rooney, nadskočio čuvara i glavom poslao loptu u mrežu, pogodak kojim je i u sedmom klubu zabio u europskim natjecanjima.

Bilo je to dovoljno za pobjedu u susretu u kojem je Manchester dominirao, ali ne i briljirao.

Fenerbahče - Feyenoord 1:0

Feyenoord je fantastično ušao u sezonu i dosad bilježio samo pobjede, ali u Istanbulu nije išlo. Fenerbahče je slavio 1:0 i zaustavio seriju gostiju.

Već u 18. minuti susret je odlučen, Ozan Tufan dao je loptu na stranu za Emmanuela Emenikea koji iz teške pozicije krasno zabija za vodstvo.

U nastavku susreta pokušavali su gosti doći do boda, imali su nekoliko vrlo dobrih situacija, a najviše problema domaćinu stvarao je Jeremain Lens koji je susret završio s ovosezonskih rekordnih sedam uspješnih driblinga.

Skupina B

Astana - Young Boys 0:0

Pogodaka nije bilo u Astani gdje je istoimeni domaćin ugostio oslabljene Young Boyse. Gosti bez povećeg broja igrača neće imati ništa protiv boda na neugodnom gostovanju protiv protivnika koji je imao prilike za tri boda.

Najizgledniju priliku za Kazahstance propustio je u 39. minuti Đorđe Despotović koji je dobro pucao, ali vratnica je spasila Yvona Mvoga.

Olympiakos - APOEL 0:1

Iznenađenje je priredio APOEL koji je u Pireju bio bolji od Olympiakosa s 1:0. Domaćin se pošteno ispromašivao i nije uspio nadoknaditi zaostatak u kojem se rano našao.

Tri boda za Ciprane u vrlo dragoj pobjedi donio je Soteriou već u desetoj minuti susreta.

Skupina C

St. Etienne - Anderlecht 1:1

St. Etienne stigao je do drugog remija u skupini i to izborenog u 94. minuti. Francuzi imaju dobar omjer na svom travnjaku i u zadnjih 25 europskih domaćih utakmica upisao je samo dva poraza, ovdje je bio vrlo blizu trećeg.

Još jednom je Galtierova momčad sporo ušla u utakmicu i deveti susret zaredom u svim natjecanjima ostala je bez pogotka u prvom dijelu. S 0:0 na odmoru domaćin je na kraju mogao biti zadovoljan jer je Anderlecht prijetio, čak i pogodio vratnicu u 12. minuti preko Hannija.

U nastavak bolje ulaze gosti koji u 54. minuti dolaze do vodstva. Lacroix je igrao rukom u 16 metara, dosuđen je kazneni udarac koji Youri Tielemans pretvara u pogodak. U samoj završnici kada se već činilo da će gosti uzeti sva tri boda, Nolan Roux poravnava na konačnih 1:1.

Gabala - Mainz 2:3

Zanimljiva utakmica u Bakuu gdje je Mainz odnio pobjedu protiv Gabale s 3:2. Pet pogodaka, preokreti, veliki broj prilika, a na kraju Nijemci dolaze do prve pobjede.

Poveli su u 41. minuti kada je Muto iskoristio loše postavljanje domaće obrane i zabio za vodstvo, no domaćin je u drugom dijelu stigao do preokreta.

Prvo je bivši igrač Hajduka Ruslan Gurbanov iz penala poravnao na 1:1 da bi u 62. minuti Sergej Zenjov donio domaćinu vodstvo.

Međutim radost nije dugo potrajala, gosti su opet došli do prednosti i to golovima Cordobe i Oztunalija nakon čega povratka više nije bilo.

Filip Ozobić kod domaćina je odigrao cijelu utakmicu, a Petar Franjić u 81. minuti zamijenio je Gurbanova.

Skupina D

Zenit - AZ Alkmaar 5:0

Zenit je visoko svladao AZ Alkmaar s 5:0 čime Nizozemci bilježe vrlo loš početak natjecanja. Prvo su doma samo remizirali s Dundalkom, a zatim su visoko izgubili u Rusiji.

Na poluvremenu je Zenit vodio s još podnošljivih 1:0 golom Kokorina da bi u nastavku susreta uslijedio potop gostiju, Giuliano, Kokorin, Criscito i Šatov vode Ruse do visoke pobjede.

Dundalk - Maccabi Tel Aviv 1:0

Iako su ga svi vidjeli kao totalnog autsajdera skupine, Dundalk trenutno drži drugu poziciju i ima velika četiri boda. Bodu iz Nizozemske priključio je tri iz domaćeg dvoboja protiv Maccabija.

Hajdukovog krvnika srušio je Kilduff golom osam minuta nakon ulaska na travnjak, nešto slično što je napravio u Nizozemskoj gdje je za pogodak trebao pet minuta.

Skupina E

Roma - Astra 4:0

Očekivan rasplet u Rimu gdje je Roma ugostila Astru i pregazila je s 4:0. Iako domaćin nije igrao u najjačem sastavu, bio je prejak za Rumunje i glatko je slavio.

Prvo ime susreta bio je raspoloženi Francesco Totti koji je s nove dvije asistencije potvrdio odličnu formu na početku sezone. Ovaj put asistirao je Strootmanu za prvi i onda na kraju krasno Salahu za konačnih 4:0.

Preostala dva pogotka za Rimljane postigli su Fazio u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena te autogol Fabricio u 47. minuti.

Austria Beč - Viktoria Plzen 0:0

U posve izjednačenom dvoboju u Beču, pogodaka nije bilo. Austria i Viktoria Plzen odigrali su 0:0 u tvrdoj utakmici bez previše prilika na obje strane.

Jednu od rijetkih prilika propustio je i Petar Filipović koji je u drugom dijelu pucao neprecizno iz dobre pozicije. Filipović je odigrao cijelu utakmicu dok Ognjen Vukojević nije ulazio.

Skupina F

Genk - Sassuolo 3:1

Odlična utakmica odigrana je u Belgiji gdje je Genk upisao 3:1 pobjedu protiv Sassuola. Gosti značajno oslabljeni neigranjem niza igrača, među njima i Domenica Berardija, nisu uspjeli doći do bodova.

Vrlo rano moglo se naslutiti u kojem smjeru će ići ova utakmica. Već u osmoj minuti Nikolaos Karelis doveo je domaćina u vodstvo da bi u 25. minuti pucao Tino Sušić, vratar gostiju odbio loptu, ali samo do Baileyja koji podiže na 2:0.

U nastavku susreta još dva pogotka. prvo je Genk povisio na 3:0 preko veterana Thomasa Buffela da bi odmah zatim Matteo Politano postavio konačnih 3:1.

Athletic Bilbao - Rapid Beč 1:0

U skupini F sve četiri momčadi imaju po tri boda, a Athletic je na dnu unatoč pobjedi protiv Rapida na San Mamesu. Baski su slavili s 1:0, ali poraz 3:0 protiv Sassuola u prvom kolu pogurnuo ih je na posljednju poziciju.

Protiv Rapida pobjedu im je donio Benat krasnim udarcem sa 17 metara u 59. minuti.

Ivan Močinić igrao je kod gostiju do 67. minute kada ga je zamijenio Hofmann dok je Matej Jelić još uvijek izvan kadra zbog ozljede.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!