Košarka

Ben Simmons slomio prst na desnoj nozi, vrijeme povratka još nepoznato

Petar Jenjić • subota, 01.10.2016.
Ben Simmons slomio prst na desnoj nozi, vrijeme povratka još nepoznato

Košarkaš Philadelphije i prvi izbor ovogodišnjeg drafta Ben Simmons ozlijedio se na treningu te je upitno kada će se vratiti na teren...

Momčad Philadelphija 76ersa nema previše sreće s ozljedama posljednjih sezona. Treći pick iz 2014. Joel Embiid će tek upisati ove sezone svoj prvi nastup, Nerlens Noel propustio je svoju prvu sezonu također zbog teže ozljede, kao i Jahilil Okafor, koji je prisilno skratio svoju prvu sezonu u NBA ligi odlaskom na operaciju koljena.

Jutros je stigla vijest kako se prvi pick s ovogodišnjeg drafta Australac Ben Simmons ozlijedio tijekom treninga na sveučilištu Stockton. Simmons je tijekom treninga izvrnuo zglob i prve su informacije govorile da se radi o tek lakšoj ozljedi. Međutim, nakon obavljenih dodatnih pretraga ustanovljeno je da je slomio mali prst na desnoj nozi.

Vrijeme povratka se još sa sigurnošću ne može reći jer ovisi i o mjestu prijeloma. U nekim se slučajevima, poput onog Brandona Jenningsa iz 2010. godine, igrač vrati nakon četiri do šest tjedana, a u nekima izbiva i po nekoliko mjeseci s terena. Najpoznatiji je slučaj Kevina Duranta, koji se morao podvrgnuti operacijama.

Teža ili lakša ozljeda, svakako će poremetiti ulazak mladog Australca u svoju prvu NBA sezonu, koja počinje 26. listopada.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaNBA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik01.10.2016. u 23:19
    Odlicno za Sarica,da se nametne sto duze Simmons izbivao to bolje nadam se da ce to iskoristiti.
    Obrisan korisnik