Košarka

VIDEO: Trojica Hrvata u akciji, prve minute Bendera, Rudež efikasniji od Hezonje

Branimir Korać • utorak, 04.10.2016.
VIDEO: Trojica Hrvata u akciji, prve minute Bendera, Rudež efikasniji od Hezonje
Foto: EPA

Prve ovosezonske minute u pripremama za novu NBA sezonu upisali su i hrvatski košarkaši, a najbolje ih je iskoristio onaj koji se tek bori za mjesto na rosteru, Damjan Rudež...

Dwyane Wade odigrao je prvu utakmicu u dresu Chicago Bullsa, 12 minuta provedenih na parketu protiv Milwaukee Bucksa. Solidan nastup za Wadea, ali i poraz 93:91 u tijesnom dvoboju koji je mogao završiti drugačije. 40 sekundi prije kraja Rashad Vaughn ubacio je tricu za 93:91, nakon toga, tri sekunde prije kraja, Cristiano Felicio na drugoj strani promašio je oba slobodna bacanja.

Oni glavni aduti uglavnom su igrali u prvom dijelu susreta, a rezerve u nastavku stoga su Bullsi u drugom dijelu dali odmor Wadeu i Butleru koji je unatoč tome s 13 poena uz Douga McDermotta bio najefikasniji igrač Bullsa.

Raptorsi i Nuggetsi susreli su se u Calgaryju gdje su uspješniji bili Amerikanci iz Colorada slaveći s dva razlike. Will Barton promašenim slobodnim bacanjima u završnici pružio je priliku Raptorsima, ali Norman Powell nije pogodio i Denver odnosi pobjedu.

Odlično je krenuo BiH reprezentativac Jusuf Nurkić koji je ostvario double-double s 15 poena i deset skokova dok su kod Raptorsa vrlo dobri bili Terrence Ross s 23 poena i Jonas Valančiunas s 20 poena i devet skokova.

Spursi su u eru bez Duncana krenuli porazom protiv Phoenix Sunsa, međutim u tom dvoboju nisu imali na raspolaganju poveći broj igrača. Tek je Kawhi Leonard bio u rosteru, nije bilo Aldridgea, Gasola, Millsa, Parkera, Greena, Ginobilija i Sunsi su to iskoristili.

Prve minute za Sunse odigrao je Dragan Bender koji je na parketu proveo 24 minute upisao tri promašaja za dva i promašio jednu tricu, uhvatio četiri skoka te podijelio asistenciju i blokadu.

Za razliku od prošlog ljeta kada su toatalno ispremiješali roster, Blazersi ovog ljeta nisu imali tako drastične promjene, kozmetički su pokrpali neka mjesta gdje su trebali pojačanja i spremni ulaze u novu sezonu. Pokazao je to dvoboj protiv Jazzera u kojem su slavili bez većih problema uz startere na 20-ak minuta i doprinos s klupe gdje je Crabbe vodio glavnu riječ.

Zvijezda večeri u American Airlines Centreu bio je Seth Curry koji je vodio Maverickse do pobjede 95:88. Petorka Nowitzki, Bogut, Williams, Harris, Mejri propustila je i ovaj dvoboj, a Curry je s 20 poena i 5/6 tricom bio prvo ime susreta. "Nikakvo iznenađenje, on je Curry, to mu je u krvi", hvalio ga je nakon susreta Wes Matthews.

Grizzliesi su bili bolji od Magica, a nama je bio najzanimljiviji nastup hrvatskog dvojca u Orlandu. Mario Hezonja dobio je očekivano veću minutažu od Damjana Rudeža, igrao je 22 minute, krenuo u petorci, a susret završio s tri poena i šutom 1/5 sve za tricu. Tome je dodao tri skoka i četiri izgubljene lopte. Rudež je bio uspješniji i za 18 minuta ubacio osam poena (2/2 za tricu, 1/1 za dva) i uhvatio dva skoka.

NBA, pripreme:
Chicago Bulls - Milwaukee Bucks 91:93 (Doug McDermott 13p, 5sk / Greg Monroe 15p, 9sk)
Toronto Raptors - Denver Nuggets 106:108 (Terrence Ross 23p / Jusuf Nurkić 15p, 10sk)
Phoenix Suns - San Antonio Spurs 91:86 (Devin Booker 19p / Kawhi Leonard 17p)
Portland Trail Blazers - Utah Jazz 98:89 (Damien Lillard 16p, 5as / Gordon Hayward 17p)
Dallas Mavericks - Charlotte Hornets 95:88 (Seth Curry 20p / Frank Kaminsky 13p, 7sk)
Memphis Grizzlies - Orlando Magic 102:97 (Wade Baldwin 15p / Evan Fournier 18p)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!