Tenis

Ivan Dodig poražen već u prvom kolu Challengera u Belgiji

Mihaela Bradovski • srijeda, 05.10.2016.
Ivan Dodig poražen već u prvom kolu Challengera u Belgiji
Foto: FaH

Već sam start Challengera u Monsu bio je koban za Ivana Dodiga. Hrvatski tenisač upisao je poraz od Slovaka Norberta Gombosa koji je odnio pobjedu 6:3, 7:5...

Forma Ivana Dodiga u singlu vrlo je loša već duže vrijeme, a novi poraz upisan je na Challengeru u Monsu. Dodigu je ovo čak osmi uzastopni poraz, posljednju pobjedu ostvario je još u lipnju u Nottinghamu gdje je svladao Juliena Benneteaua, a posljednji put dvije pobjede spojio je još u travnju u Münchenu gdje je svladao Thomaza Belluccija i Ernestsa Gulbisa. Od tada je upisao čak 12 poraza i samo dvije pobjede.

Danas je Dodig 93. igrač svijeta, ali ukoliko ne popravi formu, prijeti mu ispadanje iz najboljih 100 s obzirom da ovog mjeseca brani dva prošlogodišnja naslova na Challengerima.

Gombos je imao loš niz, ali u posljednje vrijeme igra dobro te je u zadnjih mjesec dana igrao polufinala na Challengerima u Bangkoku i Izmiru, a prošlog tjedna finale u Orleansu.

Onaj koji je u boljoj formi slavio je u ovom meču čime je Dodig vrlo brzo završio s nastupom. Gombosa u drugom kolu najvjerojatnije očekuje sve bolji Rus Daniil Medvedev.

Challenger Mons, prvo kolo:
Norbert Gombos (Slovačka) - Ivan Dodig (Hrvatska) 6:3, 7:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • 53njac06.10.2016. u 15:11
    nek se on drzi parova tu mu je i mjesto na vrhu
    53njac