Košarka

VIDEO: Hezonja među boljima kod Magica, prvi poeni Bendera za Sunse

Branimir Korać • četvrtak, 06.10.2016.
VIDEO: Hezonja među boljima kod Magica, prvi poeni Bendera za Sunse
Foto: EPA

Nakon što je dosta skromno odradio prvu predsezonsku utakmicu, Mario Hezonja protiv Cavsa bio je agresivniji i bolji, a prve poene u dresu Phoenix Sunsa upisao je Dragan Bender...

Druga pripremna utakmica Orlandu je donijela aktualne NBA prvake Cleveland Cavalierse koji su lakoćom došli do pobjede 117:102. Magic je mogao vrlo malo učiniti u ovom dvoboju, a Frank Vogel ističe kako takav ishod nije čudo jer je Orlando ipak igrao s taktikom koja se neće koristiti u regularnom dijelu sezone protiv ovog protivnika.

Već na poluvremenu Orlando je bio u ogromnom zaostatku, gubio je 68:42 i nije imao rješenje za napad domaćina i tek u nastavku kada su postave bile dosta izmiješane, Magic je uspio smanjiti zaostatak.

Mario Hezonja imao je na kraju najveću minutažu kod Orlanda, igrao je 27 minute i ubacio 17 poena (3/8 za dva, 3/6 za tri) uz dva skoka i tri izgubljene lopte. Jeff Green predvodio je Orlando s 19 poena, a Damjan Rudež za 14 minuta ubacio je tri poena (1/1 za tri) uz dvije asistencije.

Dragan Bender upisao je prve poene u dresu Phoenix Sunsa koji su poraženi od Jazzera sa 104:99. Bender je odigrao 26 minuta i upisao šest poena (3/3 za dva, 0/4 za tri), četiri skoka, dvije blokade, asistenciju i osvojenu te odrađivao i dobar posao u obrani gdje je čuvao igrače na praktički svim pozicijama.

"Čovječe, kada sam imao 18 godina selio sam iz Kansasa u Los Angeles tražeći put kroz UCLA. Ne mogu zamisliti s 18 godina biti u NBA ligi, u drugoj državi, čuvati Joea Johnsona, Kawhija Leonarda. Za Dragana je to iskustvo nešto najviše što može dobiti u ovim godinama. Znamo da će biti izazova, ali isto tako uvjereni smo da će nakon toga sve sjesti na svoje mjesto, a kada se to dogodi on će biti jedinstven i moćan", kaže trener Sunsa Earl Watson.

Nakon teškog poraza u prvom nastupu u ovoj predsezoni protiv Warriorsa, Los Angeles Clippersi upisali su pobjedu protiv Toronta 104:98 uz odličan nastup Blakea Griffina.

NBA:
Cleveland Cavaliers - Orlando Magic 117:102 (Jordan McRae 20p, 7sk, 5as / Jeff Green 19p)
Phoenix Suns - Utah Jazz 99:104 (Brandon Knight 17p / Rudy Gobert 21p, 10sk)
Los Angeles Clippers - Toronto Raptors 104:98 (Blake Griffin 24p, 8sk, 5as / DeMar DeRozan 20p)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!