Nogomet

VIDEO: Fantastičan preokret Islanda, Turci se spasili protiv Ukrajine

Mihaela Bradovski • četvrtak, 06.10.2016.
VIDEO: Fantastičan preokret Islanda, Turci se spasili protiv Ukrajine
Foto: EPA

U hrvatskoj kvalifikacijskoj skupini odigrana su još dva susreta, oba su bila puna uzbuđenja s dosta golova. Island je u sudačkoj nadoknadi preokrenuo rezultat protiv Finske, a Turska je nadoknadila 2:0 zaostatak protiv Ukrajine...

Island - Finska 3:2

Islanđani i Finci odigrali su dramatičnu utakmicu koja je završena pobjedom Islanda 3:2 iako je Finska u sudačku nadoknadu ušla s vodstvom 2:1. Domaćin se nije prerano predao, uspio je doći do poravnanja, a zatim u šestoj minuti dodatka stigao je i do sva tri boda.

Domaćin na svom travnjaku nije izgubio službenu utakmicu od 2013. godine, ovdje je bio na rubu poraza i to bi bilo nezasluženo. Island je bio tijekom 90 minuta bolji protivnik i ovaj preokret na kraju je i zaslužen.

U 21. minuti do tada samozatajni Finci stigli su do vodstva. Kari Arkivuo je ubacio, a Teemu Pukki glavom je zabio za gostujuće vodstvo. Domaćin je odmah krenuo po poravnanje, a do njega je došao u 37. minuti kada je Johann Gudmundsson ubacio iz kornera, a Kari Arnason glavom pogodio za poravnanje.

Međutim na odmor prednost nose ipak gosti. Već dvije minute kasnije Robin Lod udarcem izvana vratio je prednost na stranu Finske i Island je ponovno bio u statusu lovca.

U drugom dijelu domaćin je vrlo brzo dobio priliku za poravnanje. U 51. minuti dosuđen je kazneni udarac, izveo ga je Gylfi Sigurdsson, ali pogodio je gredu od koje se lopta odbija u leđa finskog vratara, a on u posljednji trenutak čisti s gol linije.

Pet minuta kasnije ponovno okvir gola zaustavlja Sigurdssona, a kada već nije mogao zabiti, upisao se barem među asistente. U 91. minuti odlično je pronašao Alfreda Finnbogasona koji poravnava na 2:2 da bi u 96. minuti Ragnar Sigurdsson zabio za pobjedu domaćina i velika tri boda. Finci imaju za čim žaliti, ali treba priznati da je Island bodove zaslužio.

Turska - Ukrajina 2:2

Ukrajina može žaliti što je ostala bez pobjede u Konyi. Imala je nakon pola sata vodstvo 2:0, stvorila je niz prilika, ali onda je dopustila domaćinu da se vrati u utakmicu i poravna na 2:2.

Već u 23. minuti Ukrajinci su stigli do vodstva i to iz kaznenog udarca kojeg je skrivio Caner Erkin, a u pogodak pretvorio Andrej Jarmolenko.

Već tri minute kasnije gosti imaju 2:0. Loše je reagirala obrana domaćina, iskoristio je to Jarmolenko koji je gurnuo loptu natrčalom Kravecu, a ovaj rutinirano svladao Volkana.

Turska je u najbolje vrijeme došla do smanjenja zaostatka. U sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena Hakan Calhanoglu izveo je korner, lopta je došla na glavu Ozana Tufana koji smanjuje na 2:1.

Burno je krenulo u drugom dijelu, okvir gola tresao se na obje strane, prvo nakon udarca Ayhana, a zatim i Kraveca, ali pogodaka nije bilo sve do 81. minute kada Turska dolazi do poravnanja iz kaznenog udarca, a zabio je Calhanoglu.

Ostalo je 2:2 što je pozitivan rasplet za Hrvatsku, svaki prosuti bod bilo kojeg protivnika, dobro će doći.

Kvalifikacije za SP 2018., skupina I

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Kosovo0:6Hrvatska
Island3:2Finska
Turska2:2Ukrajina
1Island 1016:7+922
2Hrvatska 1015:4+1120
3Ukrajina 1013:9+417
4Turska 1014:13+115
5Finska 109:13-49
6Kosovo 103:24-211

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!