Nogomet

VIDEO: Brazilci demolirali Boliviju, Urugvaj i dalje na vrhu, samo remi Argentine

Branimir Korać • petak, 07.10.2016.
VIDEO: Brazilci demolirali Boliviju, Urugvaj i dalje na vrhu, samo remi Argentine
Foto: EPA

Odigrani su susreti devetog kola južnoameričkih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji, a najuvjerljiviji bio je Brazil koji je slavio s 5:0 protiv Bolivije...

Lider južnoameričkih kvalifikacija Urugvaj nije imao problema na svom travnjaku protiv Venezuele. Lakoćom je slavio 3:0 uz dva pogotka Edinsona Cavanija i dvije asistencije Luisa Suareza.

Mreža gostiju načeta je u 29. minuti kada je Suarez pobjegao po lijevoj strani i ubacio u sredinu za Lodeira, a veznjak Seattle Soundersa glavom u padu pogađa za 1:0. Odmah na početku drugog poluvremena velika pogreška obrane Venezuele je kažnjena i Cavani zabija za povećanje prednosti.

Od 65. minute dodatni problemi za goste nakon što je drugi žuti zaradio Vizcarrondo, a s igračem više Urugvaj postiže treći pogodak i to ponovno Cavani kojem je petom lijepo asistirao Suarez.

Brazil je stigao do treće uzastopne pobjede nakon što je u Natalu demolirao Boliviju s 5:0. Već nakon prvog poluvremena sve je bilo jasno, domaćin je vodio s čak 4:0 i lako je došao do tri boda. U 11. minuti Neymar je zabio nakon kontre koju je odradio s Gabrielom Jesusom, a šuplju obranu gostiju do poluvremena su još probijali i Coutinho, Filipe Luis i Gabriel Jesus. U drugom dijelu Firmino je stavio točku na i.

Vrlo dobar nastup Ekvadora i glatka 3:0 pobjeda protiv Čilea. U 19. minuti Bravo je prvi put vadio loptu iz mreže, a na samom startu drugog dijela već je bilo 3:0. Pogotke za domaćina postigli su Antonio Valencia, Cristian Ramirez i Felipe Caicedo.

Inače više bure nakon susreta izazvala je navodna ozljeda Ennera Valencije i njegov odlazak s travnjaka u ambulantnom automobilu, a kako tvrde mediji, iz razloga da ne bi bio uhićen nakon što je postojao sudski nalog za to.

Paragvaj je trebao bodove protiv Kolumbije, međutim izgubio je na svom travnjaku u samoj završnici susreta. Već se činilo da će tvrda utakmica s malo prilika završiti 0:0, a onda su Kolumbijci u 90. minuti stigli do pogotka golom Edwina Cardone.

Argentina je dva puta vodila u Limi, ali nije uspjela svladati Peruance. Završilo je 2:2, domaćin je bio dobar i opasan te je u najmanju ruku zaslužio taj bod.

Bez Lionela Messija, Argentina je vodila golovima Ramira Morija i Gonzala Higuaina, ali domaćina su u utakmicu vraćali Paolo Guerrero i Christian Cueva koji je u 84. minuti iz penala postavio konačnih 2:2.

Rezultati:
Urugvaj - Venezuela 3:0
Brazil - Bolivija 5:0
Ekvador - Čile 3:0
Paragvaj - Kolumbija 0:1
Peru - Argentina 2:2

Ljestvica nakon devetog kola:
1. Urugvaj 19
2. Brazil 18
3. Ekvador 16
4. Kolumbija 16
5. Argentina 16
6. Paragvaj 12
7. Čile 11
8. Peru 8
9. Bolivija 7
10. Venezuela 2

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!