Nogomet

Čačić: "Nije lako ni doma dobiti dvije utakmice zaredom, a kamoli u gostima"

HINA • nedjelja, 09.10.2016.
Čačić: "Nije lako ni doma dobiti dvije utakmice zaredom, a kamoli u gostima"
Foto: EPA

Željeno je i ostvareno, imamo sedam bodova i na čelu smo skupine, kazao je hrvatski izbornik Ante Čačić u izjavi za HTV nakon pobjede nad Finskom.

U susretu 3. kola skupine I kvalifikacija za odlazak na Svjetsko nogometno prvenstvo u Rusiji 2018. godine Hrvatska je kao gost u Tampereu svladala Finsku sa 1-0 (1-0). Strijelac jedinog gola bio je Mario Mandžukić u 18. minuti.

"Upozorio sam igrače da će ovo biti teža utakmica nego u Skadru, a to se i pokazalo na terenu. Nije lako ni doma dobiti dvije utakmice zaredom, a kamoli u gostima. Utakmica je bila natjecateljska, težili smo zgoditku i do gola smo i došli u ranoj fazi utakmice. Teško je igrati protiv momčadi koja stalno igra s osam igrača otraga, ali nisu nam napravili nijednu čistu priliku", kazao je Čačić, koji je obećao ispraviti sve nedostatke u sljedećim susretima.

"Trebao je biti bolji protok lopte, a sudački kriterij u prvom dijelu nikako nam nije odgovarao. Siguran sam da ćemo biti bolji u narednim utakmicama" zaključio je hrvatski izbornik.

Andrej Kramarić je asistirao Mandžukiću za jedini pogodak.

"Bio sam blizu golu i nadam se da će me Mandžukić počastiti što sam mu namjestio gol. Važno je da smo uzeli svih šest bodova na ovim teškim gostovanjima jer smo znali da će biti ovako teško, pogotovu u Finskoj. Sva sreća da smo zabili dovoljno rano, da se ne mučimo do samog kraja", kazao je Kramarić.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!