Nogomet

VIDEO: Njemačka zadržala vodeću poziciju, Prosinečki i treći put neporažen

Mihaela Bradovski • utorak, 11.10.2016.
VIDEO: Njemačka zadržala vodeću poziciju, Prosinečki i treći put neporažen
Foto: EPA

Ugodno iznenađenje skupine C je Azerbajdžan koji drži visoku drugu poziciju nakon što je u Češkoj odigrao bez pogodaka. Njemačka je na vrhu pobjedom protiv Sjeverne Irske...

Skupina C

Njemačka - Sjeverna Irska 2:0 (Draxler 13., Khedira 17.)
Češka - Azerbajdžan 0:0
Norveška - San Marino 4:1 (Simoncini 12.-ag, Diomande 77., Samuelsen 82., King 83. / Stefanelli 54.)

1. Njemačka 9
2. Azerbajdžan 7
3. Sjeverna Irska 4
4. Norveška 3
5. Češka 2
6. San Marino 0

Njemačka i Sjeverna Irska u treće kolo ušli su kao neporaženi, a u dvoboju u Hannoveru taj epitet zadržali su Nijemci. Löwova momčad slavila je s 2:0 zahvaljujući ranim golovima u prvih 20 minuta.

Prvi je postignut već u 13. minuti kada je dobru akciju lijepim udarcem s ruba kaznenog prostora zaključio Julian Draxler. Četiri minute kasnije nakon ubačaja iz kornera Mats Hummels glavom je vratio loptu pred gol gdje je bio Sami Khedira i iz blizine postavio konačnih 2:0.

U nastavku susreta Njemačka je mogla i povećati prednost te uvjerljivije slaviti, ali McGovern i neprecizni njemački napadači pobrinuli su se da ostane "samo" 2:0. U zadnjih deset utakmica Njemačka je prosječno postizala gotovo četiri pogotka, no Irci su primili samo dva.

Robert Prosinečki s Azerbajdžanom i dalje nema poraz, u trećem kolu gostovao je u Ostravi gdje je zaustavio Čehe i odigrao bez pogodaka.

Domaćin je imao više prilika, ali i Azerbajdžan je prijetio, no rezultatske promjene nije bilo. U prvom dijelu Nazarov je bio u dobroj situaciji, ali nije zabio, dok je s druge strane Kamran Agajev imao pune ruke posla, no obavljao ga je uspješno. Niti u nastavku susreta nije bilo promjena, Agajev je i dalje bio prvo ime susreta i ostalo je početnih 0:0.

Odličan je to rezultat za goste koji su odmah iza Njemačke sa sedam osvojenih bodova u tri susreta.

Norvežani su loše otvorili kvalifikacije, upisali su dva poraza na startu, ali oporavak je stigao protiv San marina. Međutim niti tu nije išlo glatko, nogometni patuljak do posljednjih 15 minuta stvarao je velike probleme Skandinavcima.

U 12. minuti Simoncini je poslao loptu u svoju mrežu nakon ubačaja s desne strane i pomogao je Norvežanima da povedu i riješe se početne nervoze.

Međutim lopta nije htjela u gol, do kraja prvog dijela ostalo je 1:0, a zvižduci su se počeli javljati nakon što su gosti preko Stefaninija u 57. minuti poravnali na 1:1.

Vrijeme je prolazilo, Norveška je nizala promašaj za promašajem i tek u 77. minuti ponovno je povela. Diomande je napokon zabio nakon čega su gosti potpuno pali i Samuelsen i King zaključili su dvoboj golovima za konačnih 4:1.

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!