Košarka

VIDEO: Rudež i dalje bez promašaja, Hezonja i Bender bez preciznosti

Branimir Korać • četvrtak, 13.10.2016.
VIDEO: Rudež i dalje bez promašaja, Hezonja i Bender bez preciznosti
Foto: EPA

Četiri noćašnja pripremna dvoboja u NBA ligi donijela su nastupe trojice hrvatskih košarkaša. Orlando s Hezonjom i Rudežom poražen je od San Antonija dok su Sunsi svladali Jazzere...

San Antonio Spursi svladali su Orlando Magic uz 23 minute Marija Hezonje na parketu. Hezonja nije šuterski briljirao, ubacio je tek četiri poena uz šut 2/6 za dva i 0/2 za tri, no tome je dodao pet skokova i tri asistencije. Postoci u ovim prvim utakmicama još uvijek mu nisu na željenoj razini za razliku od Damjana Rudeža koji ne može promašiti.

Rudež se bori za mjesto na rosteru i za ugovor s Orlandom, a noćas je imao jedan šut za tricu koji je bio uspješan. U tri dosadašnja susreta ukupno je ispucao pet lopti i svih pet je pogodio.

Inače Orlando je imao dosta loš ulazak u utakmicu i držao ih je tek Evan Fournier. Francuz je bio jedini igrač Magica koji je nešto ubacio iz igre u prvoj četvrtini. Ostatak društva sporije je krenuo u utakmicu i svi starteri izuzev njega završili su susret s ispod 50 posto ubačaja iz igre.

Spursi su i bez Davida Leeja, Kawhija Leonarda i Tonija Parkera na kraju slavili kaznivši 23 izgubljene lopte Magica.

Zakucavanjem Archieja Goodwina tri sekunde prije kraja Sunsi su upisali pobjedu u gostima u Sal Lake Cityju protiv Jazzera. Niti više od 20 poena prednosti nije bilo dovoljno domaćinu koji je i u zadnjoj dionici imao dvoznamenkastu prednost, ali Sunsi su se vratili i slavili.

Dragan Bender odradio je 23 minute i ubacio jedan poen uz 0/2 za tricu i 1/2 s linije slobodnih bacanja, a uz to upisao je četiri skoka, dvije blokade, asistenciju i ukradenu loptu.

Hrvatski rookie bio je dio postave koja je u završnici tražila preokret i pobjedu, Sunsi su taj zadatak dali igračima s klupe koji su ga uspješno izvršili. Imali su Jazzeri posljednji pokušaj na susretu, ali Shelvin Mack nije pogodio.

NBA:
Orlando Magic - San Antonio Spurs 89:95 (Evan Fournier 20p / Pau Gasol 14p, 5sk)
Minnesota Timberwolves - Denver Nuggets 105:88 (Karl-Anthony Towns 18p, 8sk / Wilson Chandler 16p, 6sk)
Utah Jazz - Phoenix Suns 110:111 (Dante Exum 18p / Devin Booker 20p)
Indiana Pacers - Milwaukee Bucks 101:83 (Rodney Stuckey 21p, 5as / Giannis Antetokounmpo 21p, 6as, 5sk)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!